Hem Meslek Hem İş Sahibi Oluyorlar

Hem Meslek Hem İş Sahibi Oluyorlar

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından hayatageçirilen Bilişim Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerle gençler hem kendilerinigeliştirerek meslek ediniyor hem de iş sahibi oluyor.

Bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından açılan Bilişim Eğitim Merkeziyoğun ilgi görüyor. Özellikle istihdamı artırmak ve sanayinin aradığı niteliklieleman ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen merkezde, gelişenteknolojiye uygun olarak nesne tabanlı programlama, veri tabanı, bilgisayar işletmeciliğive Java eğitimleri veriliyor. Haftanın 7 günü devam eden derslerde 18-30 yaşaralığındaki öğrencilere kendilerini geliştirmelerinin yanı sıra istihdamdesteği de sağlanıyor. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olankursiyerler, MEB onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.

“Kendimi Geliştiriyorum”

Verilen eğitimlerden memnun olduğunu belirten Üniversite öğrencisiDoğukan Manduz, “Burada yazılım ile ilgili kodları öğreniyoruz. Bu kurs banahem iş anlamında hem de kendimi geliştirme anlamında çok fayda sağlayacak.”dedi.

Nitelikli Elemanİhtiyacını Karşılıyorlar

Daha fazla vatandaşa istihdam sağlamak amacıyla bu merkezi hayatageçirdiklerini söyleyen Esenyurt Belediyesi Bilişim Eğitim Merkezi KoordinatörüMesut Parlak şöyle konuştu: “Firmaların personel ihtiyacını karşılamayıhedefliyoruz. Bu kapsamda özellikle bu yıl nesne tabanlı programlama, veritabanı, bilgisayar işletmeciliği, Java gibi uygulama dersleri veriyoruz. Halkeğitim müfredatına uygun olarak yapılan derslerin sonunda başarılı olanöğrenciler, MEB onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. Eğitimlerin sonundafirmalara başvuru yapan kursiyerlerimize de referans oluyoruz.”

Vatandaşlar, kayıtların www.ogrencikayit.esenyurt.bel.tr adresinden online olarak alındığı kurslarlailgili detaylı bilgiye merkezin 0212 302 9635 numaralı telefonunu arayarak ulaşabilecek.

iz9fpw3gdkedxoyrthvnorhl.jpg

zj1twegibsc9753lvku6d04k.jpg

brmxf982gtxfrekvihbuel1z.jpg

9w1ogyaenlhckr4cj7vtpln8.jpg

cpn0gzr7tb9uxamosgywkvcy.jpg

v0axmgtrjI6v7ehmi2fw3rgj.jpg

dwnxzalkfu0ae39iczq8rhu2.jpg

w1q5f2es7hvljoapyklbg4km.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.