Hem Öğrendiler Hem Kaynaştılar

Hem Öğrendiler Hem Kaynaştılar

Esenyurt Belediyesi’nin çocuklar arasında uyumu geliştirmekamacıyla düzenlediği ‘Sanatla Öğreniyorum’ projesinde, minikler hem resimtekniklerini öğrendi hem de birlikte hareket edebilme becerisi kazandı.

Sanatla çocukları bütünleştirmek amacıyla birçok çalışma yürütenEsenyurt Belediyesi, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı ile ortaklaşa ‘SanatlaÖğreniyorum’ projesi düzenledi. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşenetkinlikte 8-14 yaş aralığındaki çocuklar, beş hafta boyunca alanında uzmanhocalardan yağlı boyama ve ebru sanatı dersleri aldı. Çocuklar arasında uyumusağlamak amacıyla gerçekleştirilen ve göçmen çocukların da yer aldığı projedeminikler, resim tekniklerini öğrenmenin yanı sıra üretirken hayâl kurma,birlikte hareket edebilme gibi beceriler de kazandı. Çocukların tasarladığı elemeği tablolar ve resimler Çocuk Şenliği’nde sergilenecek.

“Bu BirUyum Çalışması”

Etkinliğin bir uyum çalışması olduğunu söyleyen Uzman SosyologNihal Batuk, “Çocuklarımızla, ünlü ressamların ilham veren hayat hikâyelerini,resim tekniklerini birlikte öğreniyoruz. Sınıfımızda yerli çocuklar olduğu gibigöçmen çocuklar da var. Bu aynı zamanda bir uyum çalışması. Önümüzdekihaftalarda gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmaları, Çocuk Şenliği’nde sergileyeceğiz”dedi.

“Güzel EtkinliklerYaptık”

Ebru sanatının çocukların hayâl gücünü geliştirdiğini ifade eden İnsanKaynağını Geliştirme Vakfı Eğitimcisi Eda Semahat Şanlı şöyle konuştu: “Ebrusanatı renkli olduğu için de çocuklara göredir. 4 haftadır burada gayet güzeletkinlikler yaptık. Her şey güzeldi.”

zadjo8f9cppv6ukbw0dtrrxg.jpg

odnz9zmxIvbr4muwhdebtnc8.jpg

l47ukdzfnmflw5tIozg0emhi.jpg

c8I2ou0xierh3qxvbnwds9km.jpg

74yk0c98ufbupgjsrih6lv2k.jpg

qur6je2zqhngjrywa5m0ubIx.jpg

u5lbmloz2guhgtvdnksanir4.jpg

49naezj6olmsrzfwbedh2gb1.jpg

75ll4yazid3rkvqryxfj9quw.jpg

4msvfwItacyefgarmtnd9y02.jpg

6r8objfa0qgv1sftccxur47p.jpg

tvqkaulm4pf7geoin0wjrqwx.jpg

le4y0gxtvrudhctjwpkdzufq.jpg

vcqcbo0z9z52yojwt6xuukdw.jpg

bl2xafmn4thjoqibvje1c0dI.jpg

wu0yeobkbywveinsmaxdjh4q.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.