Hemşire adaylarına dört dörtlük eğitim

Hemşire adaylarına dört dörtlük eğitim

Sarıyer Hüseyin Kalkavan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kurulduğu günden buyana büyük atılım kaydetti ve hemşire adayları sağlanan imkanlarla dört dörtlük eğitim almaya başladı.

Sarıyer Hüseyin Kalkavan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kurulduğu günden buyana büyük atılım kaydetti ve hemşire adayları sağlanan imkanlarla dört dörtlük eğitim almaya başladı.



Okul Müdürü Faruk Genç’in gayretleriyle eğitim-öğretim için gerekli araç gereçler tamamlanırken, öğretmen kadrosundaki eksikler de tamamlandı ve sağlık ordusuna katılacak müstakbel hemşireler en iyi şekilde yetiştirilmeye başlandı.

Hemşirelik bölümünde 12’si erkek 96 öğrenci bulunduğunu söyleyen Faruk Genç, 45 öğrencinin Sarıyerli olduğunu, diğerlerinin başka il ve ilçelerden geldiklerini belirtti.



ÜLKEMİZDE HASTA BAŞINA DÜŞEN HEMŞİRE SAYISI ÇOK DÜŞÜK

Türkiye’de büyük oranda hemşire açığı olduğunu bu nedenle Sarıyer’de eğitim-öğretime başlayan sağlık meslek lisesinin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Faruk Genç, “54 ülke arasında Türkiye 100 bin hastaya düşen hemşire sayısı bakımından sonuncu sırada. En üst sıradaki İsviçre’de 100 bin hastaya bin 178,  Almanya’da bin 154, Azerbaycan’da 682, Arnavutluk’ta 506, Bulgaristan’da 475, Yunanistan’da 354, Türkiye’de ise 197 hemşire düşmektedir. AB ortalaması ise 836’dır. Bu nedenle ülkemizdeki sağlık meslek liselerinin sayısını artırıp, hastalarımızın tedavisinde önemli bir görev üstlenen hemşire oranını yükseltmemiz gerekir.  Normal liseden dönüştürülen okulumuza ise çok emek verdik, hala da veriyoruz. Örneğin öğrencilerimizin eğitim-öğretimi için birçok kurum ve kuruluşa bizzat kendim başvurup, ihtiyaç duyulan tıbbi araç-gerecin teminini sağladım. Laboratuvarı oluşturmak için harcadığımız 90 bin TL’nin 60 binini devlet verdi, 30 bin TL’sini de okul gelirinden karşıladık” dedi.


OKUL 112 ACİL AMBULANSI BEKLEME NOKTASI OLABİLİR

Hemşire adaylarının hem anlamda en iyi eğitimi alıp, öğrencilikleri sırasında pratik sağlamaları için gerekli çabayı harcadıklarını belirten Genç, çok önemli bir ihtiyaçları daha olduğunu ifade edip, “Şimdi ise 112 Acil Servis ambulanslarından birinin okulumuzun bahçesinde beklemesi için girişimlerde bulunuyorum. Şu an İsmail Akgün Devlet Hastanesi önünde bekleyen ambulansın burada beklemesi hem onlar için rahatlık sağlayacak, hem de öğrencilerimiz ambulans içinde eğitim görebilecekler. Böylece 100-120 bin TL’ye mal olabilecek tıbbi cihaz almaktan kurtulmuş olacağız ye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.