Hıdırellez Coşkusu Esenyurt’ta Yaşandı

Hıdırellez Coşkusu Esenyurt’ta Yaşandı

Baharınmüjdecisi, bolluk ve bereketin sembolü Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuylakutlandı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un da katıldığışenlikte, vatandaşlar dilek tutarak yakılan ateşin üzerinden atladı.

Renklerinve kültürlerin ortak paydası olan Esenyurt’ta Hıdırellez coşkusu yaşandı.Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği şenlikte, baharın, güzel dileklerin ve bereketinsimgesi olan Hıdırellez, eğlenceli etkinliklerle kutlandı. Fatih MahallesiRoman Kültür Evi önünde düzenlenen şenlikte Roman sanatçılar sahne alarak,vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı. Şenliğe katılan Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, Hıdırellez geleneğini yerine getirerekvatandaşlarla birlikte yakılan ateşin üzerinden atladı.

“Bu Coğrafyanın EnGüzel Renklerisiniz”

Şenlikteyaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine değinen Bozkurt, “O kadargüzel bir coğrafyanın çocuklarıyız ki her bir köşesinin ayrı birgüzelliği var. Hıdırellez bu coğrafyanın önemli bir değeri. Zorluklardançıktığımız, toprağın ateşle, suyla, havayla buluştuğu,çiçeklerin açtığı bir dönem. Halk bayramımızı kutluyorum. Sizler bu coğrafyanınen güzel renkleri, en güzel seslerisiniz. En güzel neşesi, en güzelmutluluğusunuz. Burada olduğum için, beni böyle karşıladığınız için çokmutluyum. Burada çok güzel bir tablo var, Allah birliğimizi, beraberliğimizi,dirliğimizi bozmasın. Umuyorum ki gelecekte birbirimizin elini daha sıkı tutarız,en zor günümüzde birbirimizin yanında oluruz. Bayramları daha coşkulu, dahagüzel kutlarız.” dedi. Başkan Bozkurt, Hıdırellez Şenliği’ninardından mahalle esnafını ziyaret ederek onların sorunlarını dinledi.

o68wyor4q9bewk21trpgngu0.jpg

Ixg5doca8uvu4rkcx96wf2ak.jpg

4j02ewyra9fdojuctdkqsxok.jpg

trjoasqxkI3bhunhwmqd5oz0.jpg

ldgvwzjrwofzgav1ekjsbt9s.jpg

fk2ox1dg8fz0hxmunIubge9l.jpg

nv07dthsyqglrscz3wxlxnu2.jpg

r8tjekuagep4k6iosyIvgnq7.jpg

gldcyuh4ghklpbnIfqf5aevw.jpg

zxk0wbvepdvygrfxony5tsij.jpg

bvdtrryd0kqszp2hanxxmwke.jpg

sftepviwv0zqat26luo51kxq.jpg

vzymlfbe7ed68d1nfyjtokju.jpg

ipvwebutolk8j7qI2d3mffre.jpg

qny9beqmp2yvorwoui5tk3z1.jpg

8vuli71rzgabq2lbyx3a0ej4.jpg

yxcvsbwfgqj5fpal4rky0rd7.jpg

svpqbfmdec2Ikwtj9zidlohb.jpg

nIqa50cijzhfkmmrkl4ugxoy.jpg

ghxuazcj4ilmk6dsaqz2tost.jpg

8vaspltf5lImydz9xwuzra3c.jpg

sqo2njscy9yxelh56mg4rkro.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.