Hikmet T. Ataman Koşusu'nu My Little Girl kazandı

Hikmet T. Ataman Koşusu'nu My Little Girl kazandı

3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği yarış 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

2024 yılı Hikmet T. Ataman Koşusu'nu, Semih Katı'nın sahibi olduğu My Little Girl (Piano Sonata - Vapour Musing / Manduro) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde kazandı. Vehbi Hakan Keleş yetiştirmesi, Casım Katı'nın antrenörlüğünü üstlendiği kır tay sergilediği performansla 4 koşuluk aranın ardından ilk birinciliğini kaydederken, toplamda 6. galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşunun ikincisi Cookie Dough olurken, Noir Princess üçüncü, Cansucan dördüncü, Shiroke de beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi My Little Girl için bitiriş derecesi 2.12.77 olurken, farklar 1/2 Boy - 1 Boy - 2,5 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Kasım Katı'ya kupasını merhum Hikmet Tevfik Ataman'ın kızı Serpil Ataman Lortoğlu takdim etti.

Törene Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hakan Yücetürk ve Kerem Alkan ile Asli Üyemiz Sadrettin R.G. Atığ ve davetliler de katıldı.
 

Hikmet Tevfik Ataman

1925 yılında İstanbul'da doğan Hikmet Tevfik Ataman, Galatasaray Lisesi'nde başlayan eğitimini, Saint Benoit Lisesi'nde tamamladı. Genç yaşta ticaret hayatına atılan Ataman, kısa bir dönem otelcilik ile uğraştı. 1983 yılında ilk satın aldığı Nurtanem isimli İngiliz tayıyla atçılığa başladı. 1985 yılında İzmit Ketenciler Köyü'nde kurduğu Ataman Harası ile yetiştiriciliğe başlayan ve başarılı safkanlar yetiştiren Ataman, 1986 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1990 yılında Sweet Heart adlı safkanla Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu kazandı. Yetiştirdiği ve koştuğu Banko II, Binba Star, Çilli Çocuk ve Maviyıldızınoğlu gibi safkanlarıyla birçok başarı elde etti. Yardımsever kişiliğiyle topluma örnek olan Ataman, uzun yıllar lösemili çocukların tedavilerine destek oldu. 1985 yılında Ömerli'de kendi adını taşıyan Hikmet Tevfik Ataman Lisesi'ni eğitime açtı. Hayatı boyunca Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na destek oldu. 2005 yılında aramızdan ayrılan Hikmet Tevfik Ataman'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

prtyuustvmxefhh6ddkqxwg5.jpg

g6cy95pq38wzeds2rwg1kjuz.jpg

j5fzbztIsxldie3uw0lpy7vk.jpg

ubeuqwctas2mlry3vdr9x5ok.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.