Hikmet Yıldız, “Kağıthane’ de yerel iktidarı değiştireceğiz”

Hikmet Yıldız, “Kağıthane’ de yerel iktidarı değiştireceğiz”

CHP Kağıthane aday adaylarından CHP’li Hikmet Yıldız, CHP İlçe Binasında düzenlediği Aday Adaylığı Başvurusu ve Tanıtım Toplantısını gerçekleştirdi.

CHP'de belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için aday adaylığı başvuru süreci devam ediyor. Bu kapsamda CHP örgütlerinde de başvuru hareketliliği hız kazandı.

Partililerine seslenen  Hikmet Yıldız açıklamasında bugün burada toplanandan çok daha fazlasıyız.

Değer ve ilkeleriyle, Mavi gözlü dev ADAM Mustafa Kemalimiz var. Halkın çıkarları, tam bağımsız Türkiye ideali ile yola çıkanların, bedenleriyle bedel ödemiş yoldaşlarımızın mücadele birikimiyle beraberiz. Evet, bugün bur da yalnız değiliz,

Ahmet İsvan’ ın, Aytekin Kotilin, Murat Karayalçın’ın, küçük bir kasabada

Büyük işler başarmış Terzi Fikri ve ismini sayamayacağımız birçok değerin

Halkçı ve SOSYAL Demokrat belediyeciliğin duayenlerinin birikimi, Kent

Savunucuları ve gezi ruhu var.

İmkânsız denilen İstanbul Belediyesini yıllar sonra tekrar geri alarak iktidar olmamızı başarmış Ekrem İmamoğlu’ nun tercübesi var.

Tarihsel birikimimizle deneyim tecrübe ile belediyeciliğin bizim işimiz olduğu gerçeği var.

Yerel yönetimler demokrasinin beşiği olarak kabul edilir. Yerel yönetimler halkın söz sahibi olduğu yerel idarelerdir. Karar aşamalarında halk iradesinin yönetime yansıdığı halka hizmeti halkla beraber gerçekleştirdiğimiz ve üretken yönetim anlayışına sahip olacağız.

Katılımcı yeni nesil yerel yönetim anlayışımız gereği KENT KONSEYİNE özel

Önem vererek işlerlik kazandıracağız. İklim kriziyle birlikte su kıtlığı yaşamsal öneme sahip

Yağmur sularının geri kazanımı için binalarda depo yapılmasını zorunlu hale getirip yağmur suyunu ayrı kanalardan taşımayı sağlayacağız.

AKP nin iktidar döneminde modern demokratik örgütlenmelerin temel merkezleri olan kentlerin sosyal kültürel dokusu, bireysel ve cemaatsel polarizasyonla dağıldı.

Bu parçalanma belediye yönetimine örgütlü olarak katılan ‘’ kent yurttaşı ‘’ yerine iktidarın ‘’himmet’’ ine muhtaç olan ‘’bireyci kul’’ anlayışına dönüştü.

Bu nedenle Yurttaşlık bilinci ve Eğitim temel meselemiz olacak. İktidarın yarattığı ekonomik kriz nedeniyle giderek zorlaşan ekonomik koşullarda çalışan eşlerin çocuklarını gönül rahatlığı ile bıkacakları yuvalara Konuta erişimin zorlaştığı İstanbul’ da öğrenci gençlerimizin yurt sorununu çözen , Büyükşehir belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu tarihe geçecek kreş ve öğrenci yurtları yapımını taktir ve şükranla karşılıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile çocuklarımızı tarikat ve cemaatlerden

Kurtarmak için kreşler ve yurtlar yapılmasına kaynak ayıracak ve yeni kaynaklar oluşturacağız. Kentsel dönüşüm alanlarında kreş zorunlu olacak.

Emeklilerin ve Yaşlıların sosyal yaşama katılması için emekli evleri kuracağız.

Demokratik çağdaş sosyal demokrat ve katılımcı yeni nesil belediyecilik temel Rehberimiz olacak. Halkın bütçesini halkın kaynaklarını titizlikle koruyarak halka adil

paylaşılmasını sağlayacağız. Hesap veren, şeffaf yönetimde açıklık ilkesine uyacağız

Dürüst, adil ve üretken yönetim anlayışını yerleştireceğiz. Mevcut yönetim zihniyetini, bu düzeni değiştireceğiz. Temiz ve sürdürülebilir çevre hakkına, Konut hakkına ve sosyal haklara saygılı olacağız.

AKP nin son Kentsel dönüşüm yasasıyla yurttaşların yerinden edilmesi ve apusunu kaybetme riski ortaya çıkmış yani mülkiyet hakkı tehlikeye girmiştir. Yerellikten merkeziyetçi idareye dönüşmüş belediyelerin yetkileri gasp Edilmiş gelir kaynaklarına el konulmuştur. Buna karşı mücadele etmek boynumuzun borcudur. Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik

Ve Avrupa Kentsel Şartına Avrupa Peysaj Sözleşmesine,

Habitat I – II ye,

Yerel Gündem 21

gibi kenti koruyan uluslar arası sözleşme ve anlaşmalara uygun politika ve Uygulamalar yapacağız. Hedefimiz uygun koşulları sağlayıp bir bütünsellik içinde Kâğıthane’ de Başarılı olmaktır. Bunu için; Adayların Örgüt iradesine dayalı ön seçim veya eğilim yoklamasıyla Belirlenmesini talep ediyoruz. Kâğıthane örgütünün dışında adayları kabul etmiyoruz. İttifak yapılması halinde Kağıthane Belediye seçimlerinin bir başka partiye verilmesini uygun bulmuyoruz. Bir önceki seçim dönemi bunun en büyük kanıtıdır.

Amaçlanan başarı elde edilmediği gibi oy kaybına neden olmuştur. Amaç ve gayemiz Örgütümüz ve halkımızın katkılarıyla Kâğıthane’ de iktidar olmak, Büyükşehir belediyesinin kazanılmasına katkı sunmak, İstanbul’da İlçe belediyelerin çoğunluğunu almaktır.

CHP Kağıthane örgütü özverili ve çalışkan örgüttür.

CHP Kağıthane örgütü başaracak iradeye ve güce sahiptir.

Bunu için örgüt bütünlüğü, belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarının uyumu çok önemlidir. Bu uyumu ve başarıyı sağlayacağıma inanarak adayım. Sizlerde destek ve güç verirseniz birlikte başaracağımıza inanıyorum. Bu güne kadar sol değerlere inandım. Emeği en yüce değer sayarım. Yine aynı duyarlılıkla toplumsal çıkarları savunmaya ve hayata geçmesi için mücadele etmeye devam edeceğim. Kişisel beklenti içinde değilim.

Kağıthane’ ye katkı sunacağım için adayım

Elbette başarılı olmanın birinci koşulu örgütlülük ise ikincisi bütçesidir.

Partimizin kaynakları, dostlarımızın imece kültürü katkılarıyla başaracağımıza

inanıyorum. Destek verirseniz ben hazırım.

Örgütümüzle siz değerli yoldaşlarımızla 30 yıllık AKP iktidarına son vermek

için yola çıkıyoruz. 30 yıllık AKP iktidarı uygulamalarıyla Kente karşı suç işleyenler gibi olmayacağız.

İstanbul’ a ihanet edenler gibi olmayacağız.

Aksine kenti koruyup, insanca yaşanabilir ortamlar oluşturacağız

KAĞITHANEYİ İnsanca yaşanan CANLI KENT YAPACAĞIZ

Halkı unutup sırtını dönenlere, ayrımcı yönetim anlayışına son vermeye

hazırmıyız?

Siz kazanacaksınız, birlikte başaracağız.

Kağıthane’ de yerel iktidarı değiştireceğiz.

30 yıllık hasret bitecek Kağıthane DEĞİŞECEK!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.