Hilmi Erakman Koşusu'nu Kamus kazandı

Hilmi Erakman Koşusu'nu Kamus kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen mücadele, 2200 metre mesafe sentetik pistte yapıldı.

2022 yılı Hilmi Erakman Koşusu'nu, Deniz Kurtel'in sahibi olduğu Kamus (Gobakbey - Kamuran / Haberbatur) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde kazandı. Sultansuyu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Hakan Yüzbaşı'nın antrene ettiği 6 yaşındaki doru erkek safkanın elde ettiği bu birincilik yarış hayatının sekizinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

6 safkanın start aldığı mücadelenin ikincisi Zeki Dayı (Uçanbey - Shoowgirl / Anadolu Ateşi) olurken, Berkalp (Ben Anadolu - Betülüm / Tamerinoğlu) üçüncü, Yükselabi (Bilgin - Akıldefteri / Sam Abrasiv) dördüncü, Yenersultan (Kaizbert - Sönmez Sultan / Odinhan) da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Kamus için bitiriş derecesi 2.35.03 olurken, farklar 3,5 Boy - 1/2 Boy - Boyun - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Hilmi Erakman

At sahibi ve yetiştirici olan Hilmi Erakman, aynı zamanda İstanbul Komiserler Kurulu üyeliği yaptı. Sendikal at sahipliği fikrini ortaya çıkaran Erakman, ilk defa çok sayıda at sahibinin ortak olduğu Sendika ve Özay isimli atları ile sahalarımızda at koştu. Anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle Hilmi Erakman'ı saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

yofrgacabzjcmbu0rzxIjl5m.jpg

l1pue6n5canbmgfwcqdeIyla.jpg

lzuy8afjckzeysoo5nbr14g6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.