HİRANUR VAKFI'NIN KAÇAK YAPISI MÜHÜRLENDİ

HİRANUR VAKFI'NIN KAÇAK YAPISI MÜHÜRLENDİ

İLÇE BELEDİYESİ GEREĞİNİ YAPMADI

İBB İmar Müdürlüğü, 25 Şubat 2022 tarihinde Sancaktepe Belediyesine kaçak yapının denetimi ve gereğinin yapılması için yazı yazdı. 3 ay süre geçtiği halde ilçe belediyesinden yanıt alınamadı. İBB İmar Müdürlüğü 6 Haziran 2022’de yeni bir yazıyla ilçe belediyesine sorumluluğunu tekrar hatırlattı. 4 Ağustos tarihinde İBB’ye yanıt gönderen Sancaktepe Belediyesi, işlemlerin devam ettiğini bildirmekle yetindi. İBB İmar Müdürlüğü 7 Eylül 2022 tarihinde yapının ruhsatına ve mevzuata uygun hale getirilmesi için son bir resmi yazıyla Sancaktepe Belediyesi’ne sorumluluğu hatırlatıldı.

KAÇAK KÜLLİYE İSKANI ALINMADAN KULLANILMAYA BAŞLANDI

3 aylık yasal süre boyunca kaçak yapıya ilişkin herhangi bir işlem yapılmayınca İBB İmar Müdürlüğü ekipleri,  mülkiyeti Hiranur Vakfına ait Sancaktepe Mahallesi, Abdurrahmangazi Mahallesi, 8905 ada, 3 parselde bulunan yapıya giderek henüz iskanı alınmadığı halde kullanılmaya başlanan ruhsatsız kaçak yapıyı, ‘Yapı Tatil Tutanağı’ ile mühürledi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK ?

Mühürleme kararı İBB encümenine gönderilecek, ruhsat sahibine para cezası kesilecek. Kaçak yapının yıkılması için sorumlularına 1 ay süre tanınacak. Bu süre içinde herhangi bir işlem yapılmazsa, kaçak yapı İBB ekipleri tarafından yıkılacak.

1qwu8ktfvh5lnlcsxthIif6c.jpg

zmxcq93I1b5usohdqvrfk0ak.jpg

knr01ryxuxqbpw7cjwoIfcme.jpg

jwglnr2t6zv8ueao4hjbyvld.jpg

rkxfvemhnwcxzjdh3u5mwoqf.jpg

6zzobr2yjsvk0chpw1tgdxuw.jpg

ariej1vnd9fkulws2ukxyzj7.jpg

xyrqpvdyzupoesom7xzttauI.jpg

dkfmx4ppyjr3csvlsgjim1av.jpg

qIwdxjgcl9v6r4tgquj73wpv.jpg

ceudvl1qlarpzwyf85r6gyvm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.