Hüsamettin Tamer Koşusu'nu Urfa Aslanı kazandı

Hüsamettin Tamer Koşusu'nu Urfa Aslanı kazandı

2 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak gerçekleştirilen yarış, 1200 metre mesafe çim pistte koşuldu.

2022 yılı Hüsamettin Tamer Koşusu'nda jokeyi Gökhan Kocakaya ile start alan, Elif Kaya'nın sahibi olduğu Urfa Aslanı (Approve - Waimaria / High Chaparral) kazanan safkan oldu. Kaya Atçılık Ltd. Şti. yetiştirmesi, Velat Karakuş'un antrene ettiği doru erkek tay ortaya koyduğu performansla kariyerinin üçüncü startında ikinci birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Son metreleri büyük bir heyecana sahne olan yarışta Hot Toccet (Toccet - Heat Blast / Strike The Gold) ikincilikle pistten ayrılırken, Ulfberht (Perfect Storm - Rapunzel / Victory Gallop) üçüncü, Gezzal (Approve - Hisarım / Royal Abjar) dördüncü, Lady İmpostor (Hakkar - Ece Efe / Ajmera) da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Urfa Aslanı için bitiriş derecesi 1.12.44 olurken, farklar 1/2 Boy - 1/2 Boy - 7 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Asli Üyemiz Hayrullah Doğan'a kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ile TYAYSD Başkanı ve Kulübümüz Asli Üyesi Talip Öztürk de katıldı.
 

Hüsamettin Tamer

1923 yılında İstanbul'da doğan Hüsamettin Tamer, Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1960 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1964 yılından itibaren ise Türkiye Jokey Kulübü'nde profesyonel olarak hizmetlerde bulunan Tamer, İstanbul Hipodrom Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Müşavirliği görevlerinde de bulundu. 1979 yılında aramızdan ayrılan Hüsamettin Tamer'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

yshrmf24ooknxwjdawvhlg58.jpg

hqsnncyo2dbjtq0blvwsir8m.jpg

uclh2oymk4sb5bx3ae9rvd1t.jpg

djb8qnwsau95p4luiztq12lc.jpg

4mtvraj3llxqnktpr8si9dbo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.