Hüseyin Özsakallı Koşusu'nu Ayurnamat kazandı

Hüseyin Özsakallı Koşusu'nu Ayurnamat kazandı

4+ yaşlı İngiliz atlarının katılım gösterdiği mücadele, 1200 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2023 yılı Hüseyin Özsakallı Koşusu'nu, Gülnur Gülerce'nin sahibi olduğu, Sarven Zadik Atilla Minasoğlu tarafından antrene edilen 5 yaşındaki kır kısrak Ayurnamat (Native Khan - Awesome Six / Awesome Again) iç kulvara yakın yaptığı etkili atakları ile jokeyi Mustafa Çiçek idaresinde kazandı.

Koşuda ikinciliği; Lady Miram (Torok - Kızım Melike / Kaneko) elde ederken, Ada Kızı (Toccet - River Glitter / Galetto) üçüncü, No Hard (Corinthian - Snoozy Times / Royal Abjar) dördüncü ve son olarak Super Sweet (Super Saver - Empowerment / Distorted Humor) ise beşinci oldu.

Koşunun galibi Ayurnamat için bitiriş derecesi 1.14.45 olurken, farklar Burun - Burun - 3 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce'ye ödülünü, Nebile Özsakallı Anıl verdi.



Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yücetürk, Özsakallı Ailesi ile TYAYSD İzmir Şube Başkanı Özcan Selik de katıldı.

HÜSEYİN ÖZSAKALLI

1931 yılında İzmir'de doğan Hüseyin Özsakallı, Saint Joseph Ortaokulu'ndan mezun oldu. Uzun yıllar tarım ve hayvancılıkla uğraşmasının yanı sıra yarış atı yetiştiriciliği de yaptı. Yetiştirdiği ve koştuğu Akçahan, Akçahanım ve Kaleli isimli safkanlarıyla birçok yarış kazanma başarısı gösterdi. Özsakallı, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği İzmir Şube Başkanı olarak da görev yaptı. 2002 yılında aramızdan ayrılan Hüseyin Özsakallı'yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

wripzlofejcyxumvdr7tq2at.jpg

gc9udecykpmtbf0md6wqfuIr.jpg

cl6xhcve7jzoq9bujzsvdrua.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.