İBB, ANADOLU YAKASI'NDA İLK KENT ORMANINI BU AY İÇİNDE HİZMETE AÇACAK

İBB, ANADOLU YAKASI'NDA İLK KENT ORMANINI BU AY İÇİNDE HİZMETE AÇACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Anadolu Yakası’nın ilk kent ormanı olan Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı'nı bu ay içinde hizmete açacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Anadolu Yakası’nın ilk kent ormanı olan Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı'nı bu ay içinde hizmete açacak. Toplam 350 bin metrekare büyüklüğe sahip ormanda bisiklet ve yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, yaban hayvanlarının gözlemleri için seyir kulesi ve gözlem terası gibi alanlar olacak.

İBB'den yapılan açıklamada, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun "yeşil kent" vizyonu çerçevesinde İstanbullulara vaat ettiği kent ormanları projelerinin adım adım hayata geçirildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Avrupa Yakası’nda açılan Yakuplu Kent Ormanı ve Kemerburgaz Kent Ormanı'nın ardından İstanbul'un üçüncü kent ormanı Anadolu Yakası’nda Çekmeköy’de açılacak. Toplam büyüklüğü 350 bin metrekare olan Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı'nın kasım ayı içinde açılması planlanıyor.

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Burası 350 bin metrekarelik bir alan, bizim için çok önemli bir yeşil alan, İstanbul’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz burada özellikle yürüyüş ve bisiklet yolları konusunda aktif bir çalışma yürüttük. 2,5 kilometrelik bir bisiklet yolumuz ve 5,5 kilometrelik aktif spor yapmak için yürüyüş yolumuz var. Onun dışında eğimli bir alan olduğu için çok sayıda bağlantı yolu var. Çok sayıda çocuk oyun alanlarımız var, seyir kulemiz var. Biz son dönemde yunus ve kuş gözlemleri ve yaban hayatıyla ilgili çalışmalarımıza hız verdik, bununla ilgili güzel bir gözlem ve seyir terası alanımız oluştu burada. Biz buradaki çalışmalarımızın yüzde 95’ini tamamladık. Kasım ayı gibi burası hizmete açılmış olacak.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.