İBB’DEN ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE DESTEK

İBB’DEN ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERE DESTEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mahalle Evleri ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye hazırlık düzeyine yönelik ders destek atölyelerine ev sahipliği yapıyor. Eğitime erişimi kısıtlı olan öğrenciler için başlatılan  hizmet bir başka proje ile de buluşuyor. İstanbulluların “Bütçe Senin” katılımcı bütçe uygulaması ile atanamayan ve emekli öğretmenler için önerdiği proje, 7 İBB Mahalle Evi’nde 17 öğretmenin verdiği derslerle hayata geçiriliyor.

MESLEKLERİNİ YAPABİLECEKLER

İBB, mezun olduktan sonra atanamayan, mesleği dışında işlerde çalışmak durumunda kalan ve emekli öğretmenleri yalnız bırakmadı. 10 farklı branştan 17 öğretmene Mahalle Evlerinde çalışma imkanı verildi. Proje ile öğretmenlere istihdam yolu ile ekonomik destek sağlanıyor. İstanbullular, öğretmenlerin deneyimlerinden bilgi birikimlerinden faydalanıyor.

1.363 ÇOCUĞA EĞİTİM HİZMETİ

Ders Destek Atölyeleri’nde 15 Branş Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmeni, 1 Eğitim Koordinatörü olmak üzere 17 öğretmen görev yapıyor. Türkçe, Edebiyat, Fen Bilgisi, Fizik, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya, Matematik, Geometri, İngilizce olmak üzere 10 branşta eğitimler veriliyor. Her bir öğretmen soru çözümü ve ders destek atölyeleri ile aylık 64 saat öğrencilerin eğitim süreçlerine destek sağlıyor.

Destek atölyeleri ile İBB Mahalle Evlerinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik toplam 529 atölye gerçekleştirildi. 1.363 çocuğa eğitim hizmeti sunuldu.

mwhbdlucwq7eixc6qd059oyb.jpg

xzvs7Iuc0posxhi6thw43ald.jpg

9xhat7gbjs8rvouIk1tfamny.jpg

twxh16e4xayczonkr7vcuqun.jpg

jxbiI9sah7f85rnzlpwcagng.jpg

zlwj9ul8kgdaimhyprsk3occ.jpg

7t2c0ahgdrjobeyguhzmksiz.jpg

f6o8hmxv0qgwdbIc9w3lszyb.jpg

coyfzn3mtultvak9bxsjprqr.jpg

o12pcaumsihs5dk8wbzwnx7t.jpg

ecd9pojzpha6I7fsvlexmlwd.jpg

hkqrza6iovz8pdrmmyfl2fwt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.