İBB GENÇLİK OFİSLERİ GÜZ DÖNEMİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI

İBB GENÇLİK OFİSLERİ GÜZ DÖNEMİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Ofisleri'nde güz dönemi eğitimleri başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Ofisleri'nde güz dönemi eğitimleri başladı. 10 hafta sürecek olan ve gençlere sosyalleşme imkanları da sunulan eğitimlerde ‘iş hayatında iletişim’, ‘sporda yönetim’, ‘organizasyon ve iletişim’, ‘kariyer planlama ve mülakat teknikleri’ ve ‘ritim’ dersleri veriliyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre; Gençlik Ofisleri 2021 güz dönemi faaliyetlerine başladı. Daha önce Büyük İstanbul Otogarı, Cağaloğlu, Fatih ve Sarıyer olmak üzere dört ofiste gençleri ağırlayan İBB, bu dönem Cemal Kamacı Spor Kompleksi ile Tevfik Aydeniz Spor Tesisi’nde iki yeni merkez açtı.

İLK EĞİTİMLER BAŞLADI

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmet verilen Gençlik Ofisleri'nde, geçen yıl pandemi nedeniyle eğitimler yapılamamıştı. 2021 yılı güz dönemi birinci etap eğitim programları, 11 Ekim’den itibaren üç gençlik ofisinde başladı. Akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından verilen eğitimler, müfredatlarına göre 32 saat sürecek. Toplamda 10 haftaya yayılacak.

4 YENİ EĞİTİM

Gençlik Ofisleri'ne başvurular internet üzerinden alındı. Eğitim programları için sınırlı sayıda katılımcı kabul edildi. Eğitimlere, üniversiteye hazırlanan ya da devam eden öğrencilerin yanı sıra 15-29 yaş arası gençler de başvuru yaptı.

Devam şartı aranan güz dönemi eğitiminde, ‘iş hayatında iletişim’, ‘sporda yönetim’ ‘organizasyon ve iletişim’, ‘kariyer planlama ve mülakat teknikleri’ ve ‘ritim’ konularında eğitimler veriliyor. Düzenli olarak eğitimlere katılan gençlere katılım belgesi verilecek.

İBB Gençlik Ofisleri'nde güz dönemi ikinci etap eğitimlerinde ‘Türkçe’, ‘hat sanatına giriş’, ‘İngilizce konuşma’ ve ‘resim’ branşlarında da eğitim verilecek. Bu eğitimler için de başvurular gelecek günlerde başlayacak. Başvurular, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında duyurulacak. Ayrıca başvurmak isteyenler, eğitim ve tüm hizmetlerle ilgili 0212 600 87 00 / 108 740 numaralı telefondan da bilgi alabilecek.

"HER ŞEY GENÇLER İÇİN"

İBB'den yapılan açıklamada, "Her şey gençler için" denilerek şu bilgiler verildi:

"İBB Gençlik Ofisleri, misafirlerinin sınavlara hazırlanabildikleri, dinlenip hoşça vakit geçirebildikleri merkezler olarak altı lokasyonda hizmet veriyor. Ofisler, eğitim programlarının yanı sıra gençlerin sosyalleşmelerine, ilgi alanlarına giren konularda fikir alışverişi yapmalarına, birlikte çalışma ve ekip ruhu gibi kavramlarla tanışmalarına olanak sağlıyor.

Bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimi kolaylaştıran ofisler, araştırma ve tez yazımı gibi konularda gençlere gerekli kaynağı ve teknik altyapıyı sunuyor. Ritim ve resim atölyesi gibi çalışmalar, gençlerin hobi edinmelerine veya hobilerini geliştirmelerine de imkan tanıyor. Üyelik sistemi ile gençler, kütüphane bölümünden kitapları ödünç alabiliyor. Ofislerdeki dijital ve analog oyun alanları, gençleri ders yoğunluğundan ve stresten arındırıyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.