İBB GÜVENLİK PERSONELİNİN GÖZÜNDEN 100 KAREDE İSTANBUL

İBB GÜVENLİK PERSONELİNİN GÖZÜNDEN 100 KAREDE İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketlerinden İstgüven AŞ bünyesinde, şehrin 1300 noktasında, 7 gün 24 saat çalışan, 10 bine yakın özel güvenlik görevlisinin çektiği fotoğraflar İstanbullularla buluşuyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketlerinden İstgüven AŞ bünyesinde, şehrin 1300 noktasında, 7 gün 24 saat çalışan, 10 bine yakın özel güvenlik görevlisinin çektiği fotoğraflar İstanbullularla buluşuyor. “Hadikaydet İstgüven” projesi kapsamında personelin objektifinden çıkan 100 fotoğraf, “4 Mevsimde 100 Karede İstanbul” adıyla Yenikapı Metro İstasyonu’nda sergilenmeye başlandı. Sergi, 4 Şubat’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

İstanbul’un güvenliğini sağlayan, ancak fotoğrafı da seven özel güvenlik görevlileri, bu kez şehri fotoğrafladı. İBB’ye bağlı İstgüven bünyesinde çalışan güvenlik görevlileri; telefon, fotoğraf makinesi ve tabletlerini kullanarak şehrin eşsiz manzaralarını yakaladı. İstgüven tarafından hayata geçirilen “Hadikaydet İstgüven” projesi kapsamında deklanşöre basan çalışanlar arasından her ay bir kişi birinciliği kazandı. Seçilen bu fotoğraflar da “4 Mevsimde 100 Karede İstanbul” adıyla Yenikapı Metro İstasyonu’nda sergilenmeye başlandı.

Serginin açılışına İstgüven AŞ Genel Müdürü Ahmet Can Buğday, İBB Başkan Danışmanı Ertan Yıldız ve İBB İsper AŞ Genel Müdürü Banu Saraçlar katıldı. Can Buğday, sergi açılışında şunları söyledi:

İSTANBUL TEMALI BİR FOTOĞRAF SERGİSİ: Yaklaşık bir yıl önce başladık. Özel güvenlik görevlilerinin İstanbul'a gönülden hizmet eden aşkla, sevgiyle hizmet eden özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın aslında kültür ve sanata da sosyal toplumum içerisinde diğer konulara da çok yatkın olduğunu ve ilgili olduğunu göstermek istedik. Yaklaşık bir yıl önce başladık. Dört mevsimde yüz karede İstanbul temalı bir fotoğraf sergisi planladık.

4 ŞUBAT'A KADAR SERGİMİZ BURADA: Bu tamamen her arkadaşımız, çalışanlarımız tarafından sisteme yüklenen 3 bin 500 fotoğrafın içerisinden seçilen yüz kareyi sergilemek istedik. Burada İstanbul'un kışı, İstanbul'un yazı, sonbaharı, denizi, camileri, tarihi ve kültürel mirasını arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla tamamen kendi gönülleri ve gözleriyle bizlere aktardılar. Bugün açılışını yapıyoruz. 4 Şubat'a kadar bu sergimiz burada. İstanbullu vatandaşlarımız ve İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistlerimizin görsel zevkine sunulmak üzere konuşlandırıldı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ARKADAŞLARIMIZDAN 1470'İNİN ESAS MESLEĞİ BAŞKA: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan özel güvenlik görevlileri böyle faaliyetlere alışkın olmadığı için biraz şaşırdılar. İlk aylarda çok fazla katılım göstermekte zorlandılar. Ama biz onları çeşitli motivasyon araçlarıyla, motive ettik. Gerçekten buraya inancımızı, onların ne kadar katkı sunabileceğine inandığımız için devam ettirdik. Bizim özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın içerisinde bin 470'inin esas mesleği başka. İçimizde tercümanlar var, öğretmenler var, kuaförler var, çeşitli meslek alanlarında daha önce çalışmış arkadaşlarımız var. Dolayısıyla yetkinlikleri sadece özel güvenlik görevlisi değil bu arkadaşlarımızın.

BİZ DE ONLARIN GÖZÜNDEN İSTANBUL'U GÖRMEKTEN ÇOK MUTLUYUZ: Bu sergide o yetkinliklerin içerisinde olduklarını görüyoruz. Tabii onlar da eminim çok mutlu ve keyiflidirler. Biz de onların gözünden İstanbul'u görmekten çok mutluyuz. Evet geçen sene de bir sosyal sorumluluk projemiz vardı özel güvenlik görevlileriyle. Bu yıl ve önümüzdeki yıl da görevde kaldığımız sürece bu tür planlarımız var. Hem şehrin güvenliğine, huzuruna katkı sağlayan bu arkadaşlarımızın diğer alanlardaki meziyetlerini de vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.