İBB, İSTANBUL'UN FETHİ'NİN 570. YILDÖNÜMÜNÜ MALTEPE’DE KUTLADI

İBB, İSTANBUL'UN FETHİ'NİN 570. YILDÖNÜMÜNÜ MALTEPE’DE KUTLADI

MALTEPE / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'un Fethi'nin 570. Yıldönümü’nü, Maltepe’deki Orhangazi Şehir Parkı’nda düzenlenen etkinliklerle kutladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çoğunluğu gençlerden oluşan on binlerce İstanbullunun katıldığı etkinlikte bir konuşma yaptı. Konuşma yapacağı platforma, eşi Dr. Dilek İmamoğlu ile birlikte çıkan İmamoğlu, “Müthiş bir gençlik görüyorum burada. Enerjiniz muhteşem. Bu serin havaya rağmen geldiniz. İstanbul’un her ilçesinden buraya katıldınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Bayraklarınızla birlikte bu kadim şehrin fethinin yıldönümünü kutlayacağız. Ve girdiğimiz bu yeni dönemin ilk günündeyiz. Buraya geldiniz, çünkü, bu ülkenin tarihine hepiniz saygı duyuyorsunuz. Geleceğine inanıyorsunuz. Evet, bir kutuplaşmayla yüz yüze olmamıza rağmen, barış içinde, kardeşçe yaşayabileceğimize hep birlikte inanıyoruz. Umutsuzlukla yüz yüze olmamıza rağmen, bu topraklardan her gün umut fışkırabileceğine inanıyoruz. Birini bazen dışarıda tutan, bazen bağırıp çağıran, birtakım bölen siyasete rağmen; daha iyi, daha güçlü bir birlik oluşturmanın mümkün olabileceğine inanıyorsunuz” dedi.

“FATİH SULTAN MEHMET, SADECE İSTANBUL’U DEĞİL, BU ŞEHİRDE YAŞAYANLARIN GÖNLÜNÜ DE FETHETTİ”

İmamoğlu, İstanbul’un fethi ve bunu gerçekleştiren komutan olarak tarihe geçen Osmanlı İmparatorluğu’nun efsane padişahı Fatih Sultan Mehmet’in devlet adamlığı üzerine bir konuşma yaptı. Fetihle birlikte yalnızca dünyanın siyasi haritasının değişmediğine, güç ilişkileri ve dengelerin de yeniden belirlendiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Fatih Sultan Mehmet, sadece kadim şehri değil, bu şehirde yaşayanların gönlünü de fethetti. Şehirde yaşayan her inanıştan insanı kucakladığı için, fetih kalıcı oldu. İstanbul, Fatih Sultan Mehmet'in özgün kişiliğinden aldığı büyük güçle, ilhamla tüm inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı, örnek bir dünya başkenti oldu. İstanbul; adaletin, hoşgörünün, hukuka saygının merkezi oldu. Evrensel hoşgörünün simgesi oldu. Bugün hepimiz, farklı coğrafyalardan bu toplumun, bu güzide milletin evlatları olarak burada yaşıyoruz. İstanbul'un aziz ve şanlı tarihine hep birlikte sahip çıkmakla sorumluyuz. Bu bizim Fatih Sultan Mehmet Han'ı olduğu kadar… Bakın bu genelde unutulur. Beş yıl düşman işgali altında kalmıştır İstanbul. İstanbul'u işgalden kurtarıp, bir kez daha hepimize armağan eden kişi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Onun için, sorumluluğumuz ona da olan borcumuzdur” diye konuştu.

“BURASI, FETHİN VE ATATÜRK'ÜN İSTANBUL'UDUR”

Tüm bu nedenlerle İstanbul’un çok değerli bir şehir olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Herhangi bir kişinin ya da bir siyasi partinin ya da bir avuç insanın dilediği gibi kesip biçebileceği, parçalara ayırıp, satışa çıkarabileceği bir şehir asla değildir. Bu kadim şehir, 16 milyon İstanbullunun, 86 milyon milletimizin tek tek her birimize zimmetlenmiş bir varlıktır. Burası, fethin ve Atatürk'ün İstanbul'udur. Ve İstanbul, Türkiye'dir; unutmayın” ifadelerini kullandı.

 

29 Mayıs Maltepe Etkinlik Kısım-1:

https://we.tl/t-ywyVn0dmyM

29 Mayıs Maltepe Etkinlik Kısım-2:

https://we.tl/t-qAajyXQyJP

https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/jPtBZdAPYjr1BRl

ud2tavwsrcepgsaomzd65rfq.jpg

wwba3qchtb5elmdpygjznvcu.jpg

jc6urtcxu5opqe2pkyIf7ebs.jpg

d0ye8v6mvrqchai2wo9uem5j.jpg

ymtg3r0mothdvqwlIjcz9ca5.jpg

cjrqffnpalaubw03togijt1n.jpg

esthlIfmozx0fv3qea8kchcv.jpg

pwltf2yfbr8xqI4nj0nahwgy.jpg

xgIwsa57mhxi4fyzh3qoeeps.jpg

d8ilajexklcp6j5br4aygnmb.jpg

y3hvbvdcj9tmarkd4amqunis.jpg

5aaqt7uxlwqs0ejsfzvtgrgh.jpg

9x8ulridb1y54qfmmojcutas.jpg

Il3bvtyn0vcenkzhe95xhlrf.jpg

kscolaq8webqg1rynjguronb.jpg

jhiupvtwzx5fjhllyy1Icmoa.jpg

mud2rxqnp97jcglfk68Ivpzd.jpg

rmbftejly5excmowvdIuiygz.jpg

lppruc0djdf1cq5n829s3byx.jpg

ybc9snvtjlxppgc13n78wdfk.jpg

b6bv05yctziwxxjzurycf34e.jpg

vbqjeygltaq3skucs4lx9gai.jpg

qmka8vjlucrhq7dyzIswvpeo.jpg

fe9uw5qmbzzxd71vbiIsfanp.jpg

oxf1njdyctuckrlbesenfajx.jpg

rwfil37fokozmeqa0hbld2tu.jpg

sj2f9bvo0lundkxteorrs65w.jpg

h5ngmo28ikuhr4pxv7ne1Iyo.jpg

l3mtbfcygsrihr1uz7ax8j0q.jpg

v5zatxk4yrgfinpcbwvha0ds.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.