İBB, İSTANBUL’DAKİ TSUNAMİ TEHDİDİNİ VE ÖNLEYİCİ PROJELERİ MASAYA YATIRACAK

İBB, İSTANBUL’DAKİ TSUNAMİ TEHDİDİNİ VE ÖNLEYİCİ PROJELERİ MASAYA YATIRACAK

İstanbul’daki deprem ve tsunami tehdidi, 5 Kasım Dünya Tsunami Günü'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ev sahipliğinde düzenlenecek olan ‘Tsunami Farkındalık Günü Etkinliği’nde konuşulacak.

İstanbul’daki deprem ve tsunami tehdidi, 5 Kasım Dünya Tsunami Günü'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ev sahipliğinde düzenlenecek olan ‘Tsunami Farkındalık Günü Etkinliği’nde konuşulacak. Etkinlikte, konunun uzman kişi ve kurumları, tsunami hakkında bilinmesi gerekenleri, önleyici projeleri ve riskleri ele alacak.

İBB, kentin deprem ve tsunami risklerine dikkat çekmek için konunun uzman kişi ve kurumlarını ağırlayacak. İBB Bakırköy Ek Hizmet Binası’nda yapılacak etkinlik, 5 Kasım’da, ‘Dünya Tsunami Farkındalık Günü’ kapsamında düzenlenecek. Programda, tsunami hakkında bilinmesi gerekenler, önleyici projeler ve riskler konuşulacak. Uluslararası katılımcılar, programa çevrimiçi uygulama üzerinden bağlanacak.

UZMANLAR KONUŞACAK

İstanbul’un deprem ve tsunami tehdidine dikkat çekmeyi amaçlayan buluşma, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) ve İstanbul Oğuzkaan Koleji’nin katkılarıyla gerçekleşecek.

ÇOCUKLARDAN RESİM SERGİSİ

5 Kasım Dünya Tsunami Farkındalık Günü Etkinliği, öğrencilerin çizdiği resimlerden oluşan sergiye de ev sahipliği yapacak. İstanbul Oğuzkaan Koleji öğrencilerinin ‘tsunami’ temasıyla çizdiği resimler, katılımcılara sergilenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.