İBB İSTİHDAM OFİSLERİ, 21 BİN 252 KİŞİYE İŞ BULDU

İBB İSTİHDAM OFİSLERİ, 21 BİN 252 KİŞİYE İŞ BULDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), istihdam ofislerine bugüne kadar 149 bin 870 kişinin başvurduğunu, bunlardan 21 bin 252 kişinin işe yerleştirildiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), istihdam ofislerine bugüne kadar 149 bin 870 kişinin başvurduğunu, bunlardan 21 bin 252 kişinin işe yerleştirildiğini duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos 2021 verilerine göre, ülke genelinde 15 yaş ve üzerindeki yeni işsiz sayısı bir önceki yıla göre 11 bin artarak 3 milyon 965 kişiye yükseldi. Pandemi süreciyle birlikte kapanan iş yerleri ve ekonomik güçlük nedeniyle işsiz sayısı artmaya devam ederken, belediyeler de kurdukları istihdam ofisleriyle soruna çözüm üretmeye çalışıyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, 2019 temmuz ayı itibariyle İstanbul'da hizmet vermeye başlayan İstihdam Ofisleri’ne Ekim 2021 itibarıyla 149 bin 870 kişi iş başvurusunda bulundu. İBB İstihdam Ofisleri'ne kayıt yapan işveren sayısı 7 bin 485 olurken, bu yolla toplam 21 bin 252 kişi istihdama dahil edildi.

HEM MESLEK ÖĞRETİP HEM DE İŞ BULUYOR

Bölgesel İstihdam Ofisleri, gerekli durumlarda adayların mesleki eğitim almaları için İBB Enstitü İstanbul (İSMEK) ile iş birliği içinde çalışıyor. İstihdam Ofisleri, vatandaşların eğitim ve kariyer gelişimine de destek oluyor. Böylece başvuruda bulunan adaylara önce mesleki eğitimler verilerek, yetkinliklerinin geliştirilmesi ya da yeni bir meslek edindirilmesi; ardından da verilen eğitimler doğrultusunda özel sektördeki açık pozisyonlarda istihdam edilmeleri sağlanıyor.

2021 YILI EN FAZLA ELEMAN TALEP EDİLEN ALANLAR:

İBB'den verilen bilgiye göre, 2021 yılında en fazla eleman talep edilen iş alanları sırasıyla üretim elemanı, depo personeli, temizlik görevlisi, garson, satış destek elemanı, market elemanı, komi, şoför, güvenlik görevlisi, satış elemanı, hasta danışmanı, doğal gaz sayaç personeli, engelli personel, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, kasiyer, aşçı, CNC operatörü, ön muhasebe, montaj personeli ve tahsilat uzmanı oldu.

MOBİL OFİSLER KENTİ DOLAŞIYOR

İBB kurduğu “Mobil Ofisler” aracılığıyla da kentin 13 bölgesinde açılan ofis merkezlerine ek olarak, şehrin diğer bölgelerindeki iş arayan vatandaşların taleplerini alıyor. İki Mobil İstihdam Ofisi’ne bugüne dek 85 binin üzerinde müracaat yapıldı.

ORTAK PROJELER

İstihdam Ofislerinin çözüm ortağı olduğu başlıca projeler ise şöyle:

- ILO İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi Projesi ile “Motor Kurye işi için 110 Türk ve 102 mülteci”, “Çağrı Merkezi başvurusu için ise 175 Türk ve 58 mülteci” toplam 445 adayın eğitimleri tamamlandı. 

- Adayların işe yerleştirilmesi aşamasında KFC ve Mc Donalds şirketleriyle görüşmelere başlandı.

- Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) SPARK Projesi ile “26 Türk kadın aday, 13 Suriyeli kadın-erkek aday ve 1 evsiz vatandaşımız olmak üzere toplam 40 kişiye 3 aylık maaşları SPARK üzerinden özel şirketlere verilerek istihdam sağlandı. Genç Yetenek Projesi ile de 32 genç Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığıyla işe yerleştirildi.  

İSTİHDAM OFİSLERİNE NASIL ULAŞILIR?

İş arayanlar, başvurularını; kendilerine en yakın Bölgesel İstihdam Ofisi’ni ziyaret ederek yapabildikleri gibi 444 8 333 numaralı telefondan kariyer danışmanlarına ulaşabiliyor ya da “bio.ibb.istanbul” portalından online başvuru yapıp iş ilanlarını takip edebiliyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.