İBB, MAHMUTBEY-ESENYURT METROSU’NDAKİÇALIŞMALARI BAŞLATTI

İBB, MAHMUTBEY-ESENYURT METROSU’NDAKİÇALIŞMALARI BAŞLATTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun devamı niteliğindeki Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun devamı niteliğindeki Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başlatıldı. Şehrin batısındaki 3 milyondan fazla nüfusa hizmet verecek hattın 7 kilometrelik ilk etabının 2024 yılında hizmete alınması hedefleniyor.

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Pelin Alpkökin, Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nun, 2019’da göreve geldiklerinde durmuş olarak devraldıkları hatlardan biri olduğunu hatırlattı. Pelin Alpkökin, geçmiş dönemden kalan, bu son metro hattında da çalışmayı başlattıklarını söyledi.

AKTARMASIZ KABATAŞ-ESENYURT

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nun şehrin batı yakasına hitap eden önemli bir proje olduğunu belirten Alpkökin, “Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun devamı olan bu hat, metro Mecidiyeköy’den Kabataş’a kadar uzanacağı için Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nun devamı niteliğinde olacak. Tüm bu projeleri bitirdiğimizde Kabataş’tan trene binen bir İstanbullu, Esenyurt’a kadar hızlı, konforlu ve güvenli bir yolculuk yapma imkanına sahip olacak” dedi.

İMALAT 2 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Geçen yılın sonundaki Eurobond (tahvil) ihracı ile Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’na 220 milyon euro bütçe ayırdıklarını, o tarihten itibaren de proje üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaya başladıklarını aktaran Alpkökin, şunları söyledi:

“Maalesef, geçmiş dönemde ihalesi yapılan hattın uygulanabilir nitelikte ve detayda projeleri olmadığı için öncelikle projelerini yeniden tasarlamak ve optimize etmek üzerine çalıştık. Aynı zamanda bizim için çok önemli olan, kazılara başlayacağımız alanın müteahhide teslimi için problemler de vardı. Bunların hiçbirisi çözülmeden hattın ihalesi yapılmıştı. Şimdi bütün bu sorunlarıçözüyoruz. 2 Ağustos’ta Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nun imalatlarına başlayacağız.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.