İBB MECLİSİ'NDE, "TÜRKAN SAYLAN SOKAĞI" TEKLİFİ REDDEDİLDİ

İBB MECLİSİ'NDE, "TÜRKAN SAYLAN SOKAĞI" TEKLİFİ REDDEDİLDİ

Beşiktaş Belediyesi'nin 'Karakavak Sokağı’nın adının 'Türkan Saylan Sokağı' olarak değiştirilmesine ilişkin teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde bir kez daha AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi.

Beşiktaş Belediyesi'nin "Karakavak Sokağı’nın adının "Türkan Saylan Sokağı" olarak değiştirilmesine ilişkin teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde bir kez daha AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. AKP ve MHP grupları, Şişli’de bir sokağa yazar Ümit Kaftancıoğlu’nun isminin verilmesine de karşı çıktı.

Toplantıda, Beşiktaş Belediyesi'nin "Karakavak Sokağı" adının "Türkan Saylan Sokağı" olarak değiştirilmesine ilişkin teklifi gündeme alındı. Komisyonların ortak raporunda, Karakavak Sokağı isminin mükerrer olmadığı belirtilerek, şehrin mevcut adres sisteminin bozulmaması için mükerrer isimler haricinde isim değişikliği yapılamayacağı yönündeki 2019 tarihli başkanlık kararına atıf yapıldı. Bu gerekçe ile isim değişikliği talebi komisyon tarafından uygun bulunmadı.

Komisyon kararı, CHP ve İYİ Parti gruplarının "hayır" oylarına karşın AKP ve MHP gruplarının oylarıyla kabul edildi.

ÜMİT KAFTANCIOĞLU VE KADİR SAVUN İSMİNE DE RET

Toplantıda, Şişli Belediyesi'nin Fulya mahallesindeki Ünsal Sokağı'nın adının "Ümit Kaftancıoğlu Sokağı', Meşrutiyet ve 19 Mayıs mahallelerinden geçen "Dere Sokağı'nın adının ise "Kadir Savun Sokağı" olarak değiştirilmesi talepleri de gündeme geldi. Komisyonlar, aynı gerekçe ile bu talepleri de uygun bulmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.