İBB MECLİSİ'NDEN ANMA

İBB MECLİSİ'NDEN ANMA

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, İstanbul Büyükşehir Beleye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında yapılan konuşmalarla anıldı.

15 Temmuz Gazisi AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili bir konuşma yaptı.

15 Temmuz’un , “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünün meydanlarda vücut bulmuş hali olduğunu belirten Muharrem Kaşıtaoğlu, hain darbe girişiminin ve vatandaşların şanlı direnişinin unutulmamasının ülkemizin geleceği adına çok önemli olduğunu söyledi.

15 Temmuz’da, devletine apaçık savaş ilan eden terör örgütünün tüm unsurlarıyla meydana çıkarak devletine çökmek istediği vurgulayan Kaşıtoğlu, “15 Temmuz, ülke insanının millet olma bilincinin onun da ötesinde var olma kararlılığının sokaklardaki izdüşümüdür. 15 Temmuz, bu ülkenin de ötesinde, ezilen haklar için bir umuttur. Ayşe Aykaç, Türkan Tekin, Zeynep Sağır, Ömer Halisdemir, Mustafa Canbaz, Murat Akdemir, Hasan Kaya, İsmail Kefal ve daha nicesi oldukları ve kahramanlık destanını yeniden yazdıkları gündür. 15 Temmuz, elleriyle tank durduran insanlar görüntüsünün ardında, dayanışmanın, sevgi ve fedakarlığın erişebileceği noktanın tarihe şehit ve gazi kanlarıyla not düşüldüğü bir tarihtir” diye konuştu.

15 Temmuz’un, gönül insanı Hacı Bektaş Veli’nin sekiz yüz yıl önce yaptığı “bir olalım, iri olalım, diri olalım” çağrısına vatansever halkımızın ‘”Yenikapı Ruhu” ruhu ile karşılık vererek, beden ve ruh birlikteliğiyle cem olduğu gün olduğunu dile getiren şöyle konuştu;

“15 Temmuz 2016’da Gazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde şehit düşen Tahsin Gerekli, Ramazan Sarıkaya, Erkan Pala, Tolga Ecebalın, Ahmet Kara, Ömer Cankatar, Haki Aras, Yunus Emre Ezer, İbrahim Yılmaz, İlhan Varank, Murat Kocatürk, Adil Büyükcengiz ve Şuayip Seferoğlu ile vatan için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Zulme, zorbalığa, hukuksuzluğa, sömürü ve haksızlığa direnen dünya coğrafyasının her bir bireyine ve vatanı için her gün ölüm tehlikesi yaşayan güvenlik görevlilerimize selam olsun.”


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.