İBB VE YEŞİLAY'DAN İŞBİRLİĞİ

İBB VE YEŞİLAY'DAN İŞBİRLİĞİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında, İstanbul’da bağımlılıkla mücadele çalışmalarının yaygınlaştırılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında, İstanbul’da bağımlılıkla mücadele çalışmalarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, zararlı maddelerle önemli mücadeleler yapan Yeşilay ile çok önemli bir işbirliği yaptıklarını belirterek, “Geçmişte belediye deyince akla kaldırım, park, cadde yapımı gelirdi. Artık bunlar yeterli olmuyor. Yeni dönemde şehirde yaşayan insanları mutlu etmek, onların huzur bulabileceği ortamları oluşturacak her türlü faaliyetler belediyelerimizin görevidir” dedi.

Başakşehir belediye başkanı olduğu dönemde Yeşilay ile işbirliği yaparak ilçede YEDAM merkezi kurduklarını ve buranın ne kadar faydalı olduğunu uygulamalı olarak gördüklerini aktaran Başkan Mevlüt Uysal, şöyle konuştu;

“HALKIMIZIN MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“İBB Başkanı olunca İstanbul genelinde bu çalışmayı başlatmamız konusunda hemfikirdik. Şu anda 4 bölgemizde başlıyoruz. Bundan sonra da her ilçemizde en az 2 YEDAM merkezi kurmayı hedefliyoruz. Belediye olarak nerelerde bu merkezleri kurabiliriz diye araştırma yapıyoruz. Yeşilay’ımız da bu merkezlerin projelerini hazırlıyor. Beykoz’da yapacağımız YEDAM merkezi doğayla uyumlu çok güzel bir merkez olacak. Ayrıca Arnavutköy, Eyüp ve Büyükçekmece ilçelerimizde de YEDAM merkezlerinin binalarını yaparak Yeşilay’a teslim edeceğiz. Tabi bunlar başlangıç. İstanbulluların mutlu ve huzurlu olması için bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.”

Ülkemizin bağımlılık konusunda dünya ile kıyaslandığında çok kötü durumda olmadığını, ancak İstanbul gibi büyük şehirlerde her mahallede kötü örneklerle karşılaşılabildiğini ifade eden Mevlüt Uysal, “Yeşilay bağımlılıkla mücadele konusunda gerçekten ciddi bir emek harcıyor. İBB olarak zaten yapma sorumluluğumuz olan bir işi Yeşilay, ‘Hadi beraber yapalım’ diyorsa, bu bizi çok memnun eder. İnşallah biz örnek binalar yapabiliriz, Yeşilay da örnek çalışmalar yapar. İstanbul’dan Türkiye’ye yayılacak güzel bir çalışmanın başlangıcı olur. Bu manada çok heyecanlığıyım ve geleceğe yönelik olarak çok ümitliyim. İnşallah bu çalışmalar bağımlılıkla mücadele konusunda çok etkili olacak. Güzel örnekler ortaya çıkacak” diye konuştu.

“ŞEHİRLER YALNIZLAŞTIRABİLİYOR”

Başkan Uysal, geçmişte bu zararlı maddelerin çok dar bir çerçevede değerlendirildiğini, şimdi en zararsız görünen cep telefonunun bile ne kadar zararlı olabileceğinin görülmeye başlandığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Halkın gündeminde uyuşturucu bağımlılığı ön sırada, ama Yeşilay bu bağımlılığı genişletiyor. Anne babaların ve bizlerin zararlı görmediği teknoloji bağımlılığı gibi bağımlılıkların, bağımlılık haline gelince ne kadar zararlı olduğu görülüyor. Başakşehir Belediyesi’nde Şamlar ormanında çok güzel bir piknik alanı yapmıştık. Bazen gidince görüyorduk ki o çok güzel yapılmış piknik alanında birçok şey kırılmış. Demek ki mutlu olmayan insanlar var, mutsuzluğunu buralarda gösteriyor. O zaman sadece, ‘Bunu yaptık’ demek yetmiyor. İnsanların da buna sahip çıkması gerekiyor. Büyük şehirler çok kalabalık olmakla birlikte bazen insanları yalnızlaştırıyor. O yalnızlık insanları başka şeylere bağlıyor. Özellikle gençlerin yalnızlığı veya yanlış arkadaş grubu çok kötü noktalara getirebiliyor.”

YEŞİLAY BAŞKANINDAN BAŞKAN UYSAL’A “DESTEK” TEŞEKKÜRÜ

Törende konuşan Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk de bağımlıklarla mücadele adına çok önemli bir protokole imza attıklarını belirterek, “İBB ile birlikte Türkiye’de bağımlılıklarla mücadele modelini ortaya koyacak merkezler açma yoluna gidiyoruz. Bağımlılıklarla mücadelede birinci aşama tıbbi tedavidir. Bu Sağlık Bakanlığı merkezlerinde yapılıyor. Asıl süreç olan ikinci aşamada ise, bireylerin tekrar bağımlı olmamasını engelleyecek çalışmalar yapmak gerekiyor. Ülkemizde bu anlamda bazı zorluklar var. Bu amaçla YEDAM’ları kurarak bağımlılıktan kurtulan vatandaşlarımıza psiko-sosyal destekler vermeye başladık” şeklinde konuştu.

Başkan Mevlüt Uysal’ı Başakşehir belediye başkanı olduğu dönemde ziyaret ettiklerinde, ilçede YEDAM kurulmasına hemen ‘evet’ dediğini ve merkezi kısa sürede açtıklarını aktaran Prof. Dr. Mücahit Öztürk, şöyle devam etti;

“YEDAM’lar şimdi tüm Türkiye’ye yayılıyor. Ancak, sadece ayaktan tedavi merkezleri yeterli değil. Mutlaka bazı çocuk ve gençlerimizi yatırarak, bulundukları ortamdan izole ederek rehabilite etmek gerekebiliyor. Bu anlamda, dünyada 20 kadar ülkeyi inceledik ve kendi kültürümüze, sistemimize uygun bir rehabilitasyon modeli oluşturduk. Bu modeli İBB ile atacağımız bu imza ile hayata geçireceğiz. İnsanların bu konuda çok istekleri ve talepleri var. Uyuşturucuya başlamış ama kurtulmak isteyen birçok genç var. Sayın Başkanımıza hassasiyetleri için çok teşekkür ediyorum. Yeşilaycı kimliğiyle bize her zaman destek veriyor. İnşallah birlikte bu 4 YEDAM’ı hızlı bir şekilde açarak insanları daha mutlu ve sağlıklı hale getireceğiz.”

Törende konuşmaların ardından, İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, kurulacak YEDAM merkezleri için hazırlanan protokole imza attı. Mücahit Öztürk, Başkan Uysal’a Yeşilay rozeti taktı ve YEDAM merkezindeki atölyelerde bağımlılık konusunda destek alan bir vatandaşın yaptığı cami maketini hediye etti.

20 Nisan 2018’de Yeşilay tarafından düzenlenen, bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşların ödüllendirildiği Zümrüdüanka Ödül Töreni’nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal; Başakşehir Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) ve Bağcılar, Eyüp Ve Beykoz’da Bağımlılık Rehabilitasyon Merkezi’nin açılmasına verilen destekten dolayı ‘Siyaset’ dalında ödüle layık görülmüştü.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.