İBB YAZ İZCİ KAMPI

İBB YAZ İZCİ KAMPI

İBB ve Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Yaz İzci Kampı dördüncü haftasıyla devam ediyor

Yurt dışından izcilerin de katıldığı kampta bu hafta oba ve çadırların bulunduğu yan kamplara 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri verildi.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından her yıl gerçekleştirilen İBB Yaz İzci Kampı'nda üç hafta geride kalırken, dördüncü dönem faaliyetleri 10 - 15 yaş arası çocukların uğurlanması ile başladı.

15 Temmuz Pazar günü aileleri tarafından kampa yolcu edilen izci adaylarının kaldığı oba ve yan kamplara 15 Temmuz Şehitlerinin isimleri verildi. Kampın ilk bayrak devir teslim töreninde isimleri okunarak şehitlerin yad edilmesi sağlandı. Her obanın temsilcisi 15 Temmuz'un tekrar yaşanmaması için dileklerde bulundu.

İBB Yaz İzci Kampı'nın dördüncü haftasına İstanbul'un yanı sıra Hakkari, Hatay ve Sakarya'dan da izci adayları katılıyor. Makedonya ve Tunus olmak üzere yurt dışından katılan yaklaşık 400 izciyle birlikte Beykoz Kent Ormanı alanında bulunan kampta bu hafta yaklaşık 1400 izci kalıyor.

9 Eylül'e kadar birer haftalık olmak üzere 10 eğitim dönemi şeklinde düzenlenen kampta çocuklar izcilik faaliyetleri kapsamında çadır kurmadan  ateş yakmaya; ilk yardımdan telsiz kullanımı ve haberleşmeye kadar birçok konuda eğitim alıyorlar. Bu eğitimlerin yanı sıra çocuklar kamp dönemi boyunca okçuluk, kano, kürek, yüzme, binicilik, badminton ve tırmanma gibi birçok etkinlikle bir haftalık kamp süresini dolu dolu değerlendiriyorlar.

 


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.