İBB YAZ KAMPI

İBB YAZ KAMPI

14 yılda yaklaşık 200 bin izciye hizmet veren İBB'nin Yaz İzci Kampı’nda 2018 yılı birinci dönem programı başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) işbirliğinde düzenlenen; 10 – 15 yaş arası çocukların katılabildiği Yaz Kampı için başvuran izci adayları Anadolu ve Avrupa yakasında belirlenen noktalarda toplanarak kampa uğurlandı.

YAZ İZCİ KAMPI 9 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Her yıl düzenlenen, binlerce izcinin ve izci adayının başvurduğu Yaz İzci Kampı 9 Eylül’e kadar toplam 10 dönem şeklinde devam edecek. Bu tarihe kadar her hafta Pazartesi günleri yeni grupların kabul edileceği kampa katılanlar eğitici ve öğretici faaliyetlerin yanı sıra eğlenceye de doyacaklar.

İLK HAFTA 1000 İZCİ KATILIYOR

Kampın ilk haftasına katılmak için kayıt olan yaklaşık 1000 izci sabah saatlerinden itibaren Avrupa yakasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih Saraçhane’deki merkez binası önünde; Anadolu yakasında ise Kadıköy Haydarpaşa’da toplandılar. Anne ve babaların da uğurlamaya geldiği izci ve izci adayları daha sonra kendilerine tahsis edilen otobüslerle Beykoz Kent Ormanı içindeki İBB Yaz İzci Kampı’na ulaştı.

BİR HAFTA DOLU DOLU GEÇECEK

Öğrenciler kamp süresi boyunca izcilik, kişisel gelişim, okçuluk, kano ve kürek, telsiz ve haberleşme, ilkyardım, trafik, çevre ve orman, itfaiye ve yangın eğitimleri alacaklar. Çocuklar ayrıca katıldıkları kamp dönemi içinde resim, müzik, drama, yüzme, bisiklet, binicilik, badminton, tırmanma, hayvan bakımı, ebru, atıcılık  ve oryantiring gibi bireysel ve takım etkinliklerine katılma imkanı bulacaklar.

İBB'DEN KAMP DÖNEMİ BOYUNCA 24 SAAT HİZMET

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kampa, her dönem olduğu gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin farklı birimleri bu yıl da destek verecek. İzcilerin yemekten sağlığa,  barınmadan temizliğe kadar tüm ihtiyacını karşılayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaz boyunca acil durumlara müdahale edebilmek için daimi olarak ambulans, doktor, güvenlik sağlık ekibi ve itfaiye gibi müdahale ekiplerini 24 saat boyunca kampta hazır bulunduracak.

NASIL KAYIT OLABİLİRİM?

İBB Yaz İzci Kampı’na katılmak isteyen tüm izci adayları www.ibb.istanbul ya da izcilik.ibb.istanbul adreslerinde bulunan ‘kayıt’ adımlarını takip ederek istedikleri kamp dönemine katılabiliyorlar.Ayrıca 0212 600 87 00 numaralı telefon numarasından da detaylı bilgi alabiliyorlar..

 


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.