İBB'den toplu ulaşım ücretleri için karar

İBB'den toplu ulaşım ücretleri için karar

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB) toplu taşıma da zam yapmama kararı aldı.

İBB, toplu ulaşımdaki maliyet artışını vatandaşlara yansıtmamak için, toplu ulaşım araçlarını ‘sübvanse’ etme kararı verdi. İBB Meclisi’nde oy birliğiyle onaylanan karara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), piyasa koşullarındaki ekonomik değişiklikler nedeniyle toplu ulaşımda oluşan maliyet artışlarını vatandaşlara yansıtmayacak.

Ücret entegrasyonuna dahil olan deniz toplu ulaşım araçları, özel halk otobüsleri ve İstanbul Otobüs AŞ otobüslerinin her bir geçiş başı 55 ile 70 kuruş desteklenmesini içeren karar, meclis üyelerinin oy birliğiyle onaylandı.

Kararla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bağlı kuruluşu İETT ile İBB İştiraki Metro İstanbul ve Şehir Hatları da maliyet artışlarını kendi içinde ‘sübvanse’ ederek, İstanbullulara yansıtmayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 470 milyon TL’ye mal olacak sübvansiyon, 1 Ekim 2018-30 Haziran 2019 tarihleri arasında geçerli olacak.

ANKARA’DA DA ZAM YOK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, belediyeye ait toplu taşıma araçlarına 2018 yılı sonuna kadar zam yapılmayacağını belirtmiş, ayrıca Metro ve Ankaray’a da zam yapmayacaklarını söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.