İBB'NİN 100 METRO ARACI ALIMI İÇİN KREDİ TALEBİNE ONAY

İBB'NİN 100 METRO ARACI ALIMI İÇİN KREDİ TALEBİNE ONAY

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, (İBB) Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projelerinde kullanılmak üzere

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, (İBB) Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projelerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 100 adet metro aracını almak için talep ettiği 150 milyon euroluk dış borçlanma talebi İBB Meclisi'nce onaylandı.

İBB Meclisi'nin kasım ayı oturumları, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde devam ediyorum. Bugünkü oturumlara, İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlık etti.

"YAPILAN YARDIMLAR AÇIKLANSIN"

AKP'li Meclis Üyesi Sıddık Özgenç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı “İstanbul'da yıllık 1,3 milyar lira harcayarak 300 bin ihtiyaç sahibi aileye sosyal destek sağlıyoruz” açıklamasını gündeme getirdi. Söylenildiği kadar yardım yapılmadığını ileri süren Özgenç, İBB'nin resmi kayıtlarında bu miktarın bir karşılığı olmadığını ileri sürdü ve yapılan yardımların açıklanmasını istedi.

"BİR ŞEY DÜZELTECEKLERSE DOLAR-EURO KURUNU DÜZELTSİNLER

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da İBB Ekrem İmamoğlu’nun paylaştığı tweetin tamamını okudu. İmamoğlu'nun söz konusu tweetinde, "İstanbul'da yıllık 1,3 milyar lira harcayarak 300 bin ihtiyaç sahibi aileye sosyal destek sağlıyoruz. Bugünkü kur artışının İBB'ye maliyeti ise 3,5 milyar lira. Takdir Türk milletinin" dediğini belirten Balyalı, "Başkanımız yarın gereken açıklamayı yapacaktır. Benim tek ricam var; bir şey düzelteceklerse dolar-euro kurunu düzeltsinler" değerlendirmesini yaptı.

100 METRO ARACI İÇİN KREDİ ONAYI

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Finansman Müdürlüğü’nün Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yaptığı Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projelerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 100 adet metro aracı alımı için 150 milyon euroluk dış borçlanma talebi oy birliği ile kabul edildi.

KARAR ÖZETLERİ GAZETELERE İLAN OLARAK VERİLECEK

Oy birliği ile kabul edilen bir başka karar ise İBB Meclisi'nin aldığı kararların halka gazeteler aracılığı ile etkin şekilde duyurulması oldu. Yaşanan tiraj kayıplarındaki olumsuz etkinin giderilmesi için karar özetlerinin resmi ilan yayınlama hakkı bulunan İstanbul'daki yaygın ulusal, bölgesel ve yerel gazetelerin tamamında duyurulması, ilan giderlerinin İBB tarafından karşılanması teklifi de oy birliği ile kabul edildi.

İSTANBUL’UN 39 İLÇESİNDEKİ İMAR DÜZENLEMESİ TAMAMLANMIŞ OLDU

İstanbul'da deprem riski taşıyan ancak yaşanacak hak kaybı nedeniyle yıkılamayan binlerce binanın dönüşmesinin önünü açacak imar düzenlemesi, Kadıköy ilçesi hariç İBB Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilmişti. Kasım ayı oturumlarında Kadıköy'deki imar düzenlemesi de de kabul edildi. Böylece riskli yapıların dönüşümü için İstanbul’un 39 ilçesindeki imar düzenlemesi tamamlanmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.