İBB’NİN 1000 YENİ TAKSİ TEKLİFİ 9. KEZ REDDEDİLDİ

İBB’NİN 1000 YENİ TAKSİ TEKLİFİ 9. KEZ REDDEDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) yönetiminin taksi sorununu çözmek ve 1000 yeni taksinin hizmete alınması için Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) sunduğu teklif 9’uncu kez reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) yönetiminin taksi sorununu çözmek ve 1000 yeni taksinin hizmete alınması için Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) sunduğu teklif 9’uncu kez reddedildi.

UKOME, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında yapıldı. Toplantıda, İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün kentin ihtiyacı olarak hesaplanan 5 bin yeni taksiden ilk etapta 1000 adedinin faaliyete geçmesi için hazırladığı teklif, 9'uncu kez oya sunuldu. Teklif, çoğunluktaki hükümet temsilcilerinin oyları ile 9'uncu kez reddedildi.

ORHAN DEMİR: TAKSİ SORUNUNU GÖRMEMEK, RÜZGÂRA KARŞI YÜRÜMEKTİR

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, oylama öncesi yaptığı konuşmada, “Taksi sorununu görmemek, rüzgâra karşı yürümektir. İstanbul'un yeni taksiye ihtiyacı var” dedi.

EYÜP AKSU: İSTANBUL'DA YENİ TAKSİYE İHTİYAÇ YOK

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise bir kez daha yeni taksi teklifine karşı çıkarak, şunları söyledi:

“Taksici ile yolcuyu buluşturan aplikasyonun verimliliği arttırılırsa sisteme 10 bin taksi eklenmiş gibi olur. İstanbul'da yeni taksiye ihtiyaç yok. İBB sanki her sorunu çözdü, sürekli taksi, taksi, taksi. İBB toplu taşımayı yönetsin önce. 45 yaşındayım ne TBMM'de ne başka Meclis'te ne bu komisyonda 8 kez reddedilen bir kararın sürekli getirildiğini görmedim. Demek ki verilen sözler var. Amaç 16 milyona hizmet değil, siyasi rant. Toplu taşıma çöktü, entübe oldu.”

ORHAN DEMİR: DENETİM YAPINCA DA "BIRAKIN" DİYE İLK ARAYAN EYÜP BEY OLDU

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu'nun denetim ile ilgili eleştirisine yanıt verdi.

Demir, “Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi (TUDES) bayramda denetim yaptı, 400 taksi bağlandı. Beni ilk arayan Eyüp Bey oldu, "Bağlanan ruhsatları bırakın" diye… Hem "Denetim yapılmıyor" diyorsunuz hem de denetim yapınca itiraz ediyorsunuz” diye konuştu.

“SORUN ÇÖZÜLENE KADAR GÜNDEME GETİRMEYE DEVAEM EDECEĞİZ”

Oturumu yöneten İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da “Sizi şahsen üzen şey bizi İBB olarak üzüyor. Sorun çözülene kadar konuyu gündeme getirmeye devam edeceğiz. Toplumun sözünü dinleyenler olarak bu çığlığı 8 kere 18 kere gündeme getireceğiz” dedi.

Tartışmaların ardından yapılan oylamada, hükümet temsilcilerinin oyları ile İBB yönetiminin getirdiği 1000 yeni taksi teklifi reddedildi.

DENİZ TAKSİLERİN ÜCRETİ BELİRLENDİ

Toplantıda ekim ayında İBB'nin tarihi Haliç Tersanesi'nde ürettiği ve ekim ayında 98 noktada seferlerine başlayacak olan deniz taksilerin ücretleri de belirlendi. Toplum Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün teklifi ile açılış ve ilk mil için 100 TL oldu. Ücret tarifesi teklifinde, 1-4 mil arası mil başına 75 TL, 4-8 mil arası mil başına 60 TL, 8 mil sonra mil başı 48 TL olarak belirlendi. Mavi Marmara, TURYOL, YUPİ Deniz Taksi'nin işleteceği taksiler de bu ücret tarifesini kullanacak.

E-SCOOTER'A PARK YASAĞI

Toplantıda, elektrikli scooterların park etmelerinin yasak olduğu alanlar da belirlendi. Cumhurbaşkanlığı'na ait binalara 100 metre mesafe içerisinde, askeri güvenlik ve yasak bölgelerinin giriş ve çıkış kapılarına 20 metre mesafede, emniyet birimlerine ait binalar, diplomatik temsilcilikler ve cezaevi giriş-çıkış kapılarına 20 metre mesafede, tramvay hatlarına 2.5 metre mesafe içinde, metro istasyonlarının girişlerine 5 metre mesafe içerisinde, saray ve kasırların duvarlarına, tarihi surlar ve kapılara, sağlık kurumları-okul-itfaiye-kamu binalarının giriş çıkışlarına, yaya geçitlerine, engelli rampalarına, engelli yolları üzerine, toplu taşıma duraklarına ve yangın musluklarına  e-scooterların park etmesi yasaklandı. E-scooter araçları ile tramvay ve metrobüs yollarına da girilemeyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.