İBB’YE SENDİKALARDAN DESTEK GELDİ

İBB’YE SENDİKALARDAN DESTEK GELDİ

Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın hedef haline getirdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimine sendikalardan destek geldi.

Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın hedef haline getirdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimine sendikalardan destek geldi. İBB önünde bir araya gelen KESK ve DİSK üyeleri, "İBB’de çalışan emekçileri suçlu gibi gösteren, 86 bin çalışanı zan altında bırakan sorumsuzca açıklamalar hem çalışanları hem kurumu itibarsızlaştırma girişiminden başka bir şey değildir” dedi. İşçiler, “Ekrem İmamoğlu yalnız değildir” sloganı atıldı.

İBB'nin Saraçhane'deki binasının önünde toplanan KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası temsilcileri, kurumun çalışanlarına yönelik suçlamalara karşı protesto gösterisi yaptı.

"DEVLET CİDDİYETİ İLE BAĞDAŞMAYAN İDDİALARI KABUL ETMİYORUZ"

İBB çalışanları adına ortak açıklamayı Tüm-Bel-Sen Merkez Kadın Sekreteri Nazife Bayrak Tosu yaptı. Emekçinin çalışma ve hukuk güvenliğini hiçe sayan söylem ve uygulamalara sessiz kalmayacaklarını söyleyen Tosu, şöyle konuştu:

"Siyasal iktidar, hem ekonomiye dönük kendi eli ile yarattığı krizin tartışılmasını önlemek hem de muhtemel bir erken seçimde propaganda malzemesi olarak kullanmak için İBB ve çalışanlarına asılsız itham ve karalamalarla yeni bir siyasal operasyon başlattı. İBB'de çalışan emekçileri suçlu gibi gösteren, 86 bin çalışanı zan altında bırakan sorumsuzca açıklamalar hem çalışanları hem kurumu itibarsızlaştırma girişiminden başka bir şey değildir. 86 bin kamu emekçisine dönük bu dayanaksız, hukuk dışı, dedikoduya dayalı, devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan iddiaları kabul etmiyoruz. Biz emekçiler, sizlerin siyasal amaçlarınızı gerçekleştirecek araçlar değiliz. Ekonomik ve siyasal düzeyde her geçen gün derinleşen yönetememe krizinden çıkamadıkça, halkın iradesine ipotek koymaya, yurttaşların çalışma ve hukuk güvenliğini hiçe saymaya, sahte düşmanlıklar yaratmaya varan hukuksuzluklarla günü kurtarmaya çalışan siyasal iktidar, ülkemizi çok tehlikeli bir uçuruma sürüklemektedir.”

NEVZAT KARATAŞ: BOMBA SOYLU'NUN ELİNDE PATLADI 

DİSK Genel-İş Yöneticisi Nevzat Karataş da eylemde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Ülke yanarken, inanılmaz zamlar yapılırken Soylu ortaya bir bomba atmak istedi ama elinde patladı. Yeni bir gündem oluşturmak istiyor. Ekrem İmamoğlu ‘biz 16 milyon için çalışıyoruz" derken Süleyman Soylu sanki bu ülkenin İçişleri Bakanı değil de bir partinin temsilcisi gibi ‘biz" diyor. İBB çalışanı 86 bin kişi olarak biz de ‘yaşasın işçilerin birliği" diyoruz. Biz 86 bin çalışanı adına bu iddiaları kabul etmiyor ve kınıyoruz. Ülkenin nefes alması için erken seçim diyoruz.”

"EKREM İMAMOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR" SLOGANI ATILDI

Eylemde sendikalı işçiler, "AKP'nin memuru olmayacağız", "Faşizme karşı omuz omuza", "Halkın iradesi gasp edilemez", "Ekrem İmamoğlu yalnız değildir" sloganları atıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.