İbrahim Kirazoğlu Koşusu'nu Essen kazandı

İbrahim Kirazoğlu Koşusu'nu Essen kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz dişi taylarına mahsus olarak düzenlenen koşu, 2200 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2023 yılı İbrahim Kirazoğlu Koşusu'nu, jokeyi Vedat Abiş ile start alan, Sanem Kahraman'ın sahibi ve Fedai Kahraman'ın da yetiştiricisi olduğu Essen (Marcavelly - Emmy Hopeful / Congrats) kazandı. Kadir Baltacı'nın antrene ettiği doru tay bu galibiyetiyle kariyerindeki 2'nci birinciliğini elde etti.

6 safkanın katıldığı koşudan Getto (Lion Heart - Best Of Angel / Giacomo) ikincilikle ayrılırken, The Love I Need (Torok - All I Need / Dehere) üçüncü, Hermon Honey (Toruk Macto - Şam Şekeri / King Charlemagne) dördüncü ve Anadolu Güzeli (Mendip - Marshmallow / Luxor) de beşinci oldu.

Yarışın galibi Essen için bitiriş derecesi 2.25.93 olurken, farklar ise 2 Boy - 10 Boy - 4 Boy - 4 Boy şeklinde oluştu.

İbrahim Kirazoğlu

1919 yılında Kayseri’de doğan İbrahim Kirazoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Ticaret Bakanlığı İzmir Fiat büro şefliği görevi ile başladığı iş hayatına, Kayseri Belediye Başkan Yardımcılığı ve Gima Genel Müdürlüğü ile devam etti. 9, 10 ve 11. Dönem Kayseri Milletvekili seçilen Kirazoğlu, aynı dönem Cumhuriyet Senatosu Kayseri Üyeliği, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği de yaptı. 11. Dönem TBMM Başkanvekilliği, Cumhuriyet Senatosu Başkanlık Divânı Kâtip Üyeliği ve Başkanvekilliği, Cumhuriyet Senatosu Millî Savunma Komisyonu Başkanlığı görevlerinde de bulundu. 1958 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1988 yılında aramızdan ayrılan İbrahim Kirazoğlu’nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

nv5muj2Ifs3bzyddgrxo9p7u.jpg

Itmcxwfgy5vu2lxhpdr7gepj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.