İbrahim Kirazoğlu Koşusu’nu Lucky Storm kazandı

İbrahim Kirazoğlu Koşusu’nu Lucky Storm kazandı

3 yaşlı 6 dişi İngiliz tayının katıldığı yarış (KV-8/S/D), 2200 metre mesafede çim pistte koşuldu. İsmail Arslanca’nın sahibi, Murat Çelik’in de yetiştiricisi olduğu, Ramazan Karabaş tarafından antrene edilen Lucky Storm (Yıldırımbey - Güzelköylü / Eagle Eyed) jokeyi Halis Karataş’la koşudan galibiyetle ayrılan isim oldu. Doru dişi tay bu sonuçla, 12. startında 4. galibiyetine imza attı.

Koşuda ikincilik Anadolu Harikası’nın (Toruk Macto - Mystic Spirit / Invincible Spirit) olurken, startta 3 boy kadar oyalanan Memento (Deha - Festivale / Royal Abjar) üçüncü, Angel Alya (Torok - Vastanya / Royal Academy) dördüncü, Kübra Hanım (Win River Win - Doctor’s Soul / Sea Hero) da beşinci sırada yer aldı.

Lucky Storm’un 2.18.75’lik dereceyle zafere uzandığı yarışta, farklar 3 Boy - 1,5 Boy - Baş - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

 

İbrahim Kirazoğlu

1919 yılında Kayseri’de doğan İbrahim Kirazoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Ticaret Bakanlığı İzmir Fiat büro şefliği görevi ile başladığı iş hayatına, Kayseri Belediye Başkan Yardımcılığı ve Gima Genel Müdürlüğü ile devam etti. 9, 10 ve 11. Dönem Kayseri Milletvekili seçilen Kirazoğlu, aynı dönem Cumhuriyet Senatosu Kayseri Üyeliği, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği de yaptı. 11. Dönem TBMM Başkanvekilliği, Cumhuriyet Senatosu Başkanlık Divânı Kâtip Üyeliği ve Başkanvekilliği, Cumhuriyet Senatosu Millî Savunma Komisyonu Başkanlığı görevlerinde de bulundu. 1958 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1988 yılında aramızdan ayrılan İbrahim Kirazoğlu’nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

jmqnxplf7htkywaucjqyr5vi.jpg

yemcpk87fe2qj9lodvkittm5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.