İbrahim Özekici Koşusu’nda galibiyete ulaşan Oğuzun Rüyası oldu

İbrahim Özekici Koşusu’nda galibiyete ulaşan Oğuzun Rüyası oldu

3+ yaşlı İngilizlere mahsus 1900 metre kum pistteki yarışa 9 safkan katıldı. Oğuz Topçu’nun yetiştirdiği, Sesil H. Topçu’nun sahibi olduğu Oğuzun Rüyası (Native Khan - Ateş Hanım / Karabeyhan) jokeyi Mehmet Salih Çelik’le mücadeleden galip ayrıldı. Seit Kan tarafından antrene edilen 3 yaşındaki kır erkek tay, son galibiyetini İstanbul’daki Burhan Karamehmet Koşusu’nda (G3) elde etmişti.

Tabelanın ikinci basamağında King Batur (Kaneko - Sarajevo / Okawango) kendine yer bulurken, Guillotine (Marcavelly - American Billion / Unaccounted For) üçüncü, Ghost Cat (Mehmet Bora - Balerina / Mountain Cat) dördüncü, Panchmahal (Pleasantly Perfect - Passing Cloud / Barathea) de beşinci sırada koşuyu tamamladı.

Oğuzun Rüyası için koşudaki bitiriş derecesi 2.02.61 olarak kayıtlara geçerken, farklar Boyun - 8,5 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi adına Seyit Gündüz’e kupasını merhumun yeğeni Selim Özekici takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Adana Hipodrom Müdürü F. Bora Güralp ve davetliler de katıldı.

 

İbrahim Özekici

1927 yılında Adana'da doğan İbrahim Özekici, Adana Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Çiftçilik yapan bir ailenin mensubu olarak ziraat ile uğraştı. Adana Çiftçi Birliği, Çukobirlik ve Çukurova Kulübü gibi çeşitli zirai mesleki kuruluşlarda üyelik yaptı. Gençlik yıllarında voleybol oynayan Özekici, spora olan ilgisi sebebi ile bir dönem Adana Demirspor Kulübü’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Atlara olan sevgisi sebebiyle 1950'li yılların başından itibaren atçılık sporuyla ilgilendi. Başta Tokuçlu ve Çamtepeli olmak üzere birçok safkan yetiştirdi. Adana'da at yetiştiriciliği ve atçılık sporunun gelişmesine önemli katkılar sağladı. 1977 yılında aramızdan ayrılan İbrahim Özekici’yi anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

zk4inherxfIhxekuqpw5du6q.jpg

pyqdt9ro6qgui4lzygk5mxjv.jpg

dryq5bamsbi16dsncavgntge.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.