İETT'DE ÇALIŞAN 545 TAŞERON İŞÇİ KADROYA ALINDI.

İETT'DE ÇALIŞAN 545 TAŞERON İŞÇİ KADROYA ALINDI.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 545 İETT personelinin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlenen törende konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 545 İETT personelinin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlenen törende konuştu. Bugüne kadar, eşit işe eşit ücret alamayan bir modelle çalışmak zorunda kalan toplam bin 841 personeli kadroya aldıklarını hatırlatan İmamoğlu, bu yıl da aynı şekilde 700 şoförü daha istihdam etmeyi planladıklarını duyurdu. İmamoğlu, taşeron işçi çalıştırma meselesine karşı duruşu ile ilgili olarak, “Ama esas taşeron işçi çalıştırma meselesine karşı duruşu dile getiren, şu anda 13. cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bunun altını çizelim” dedi.

İBB'nin önceki yönetimi, 2018 yılında, kentteki 4 İETT garajının işletme haklarını farklı firmalara vermişti. Ayazağa Garajı ile başlayan işlettirme modeline, sırasıyla Kurtköy, İkitelli ve Çobançeşme garajları dahil edildi. Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığındaki yeni İBB yönetimi, benzer işleri yapan personel arasında maddi anlamda açık ara farklılıklar oluşturan sisteme son verdi. İlk olarak, 2 Ağustos 2022’de işlettirme ihalesi sona eren Kurtköy Garajı’nda çalışan 446 şoför personel İBB bünyesine alındı. 1 Ekim 2022’de ise Ayazağa Garajı işlettirme ihalesinin sona ermesi ile yaklaşık 850 şoför İBB bünyesinde hizmet vermeye başladı. İkitelli Garajı’nın işlettirme ihaleleri de geçen 20 Şubat ve 8 Mart tarihlerinde sona erdi. İBB, İkitelli Garajı’nda çalışan toplam 545 personeli de bugün gerçekleştirilen törenle bünyesine kattı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.