IĞDIR'DA 'KIŞ LASTİĞİ' YOĞUNLUĞU

IĞDIR'DA 'KIŞ LASTİĞİ' YOĞUNLUĞU

Ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu yarın başlıyor. Zorunluluk öncesi Iğdır’daki lastik tamircilerinde de yoğunluk yaşanmaya başladı. Iğdırlı...

SERDAR ÜNSAL

Ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu yarın başlıyor. Zorunluluk öncesi Iğdır’daki lastik tamircilerinde de yoğunluk yaşanmaya başladı. Iğdırlı lastik tamircisi Coşkun Sever, “Günlük 60-70 aracın lastiğini değişiyoruz” dedi.

Sıcaklık değerlerinin düşmesi ile birlikte kış lastiği için lastikçilere gelen insan sayısı da her geçen gün artıyor. Kış şartlarında kaza riskini azaltmak isteyen vatandaşların araçları lastikçilerin önünde sıra oluşturmuş durumda. Lastik tamircileri ise vatandaşların isteklerini karşılamak için çaba sarf ediyor.

"GÜNDE 60-70 ARACIN LASTİĞİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ"

Yasal olarak araç sahiplerinin 1 Aralık’tan itibaren araçlarına kışlık lastiklerini takmaları gerektiğini ifade eden Coşkun Sever, "1 Aralık tarihine az zaman kala vatandaşlar kış lastiği konusunda oldukça duyarlı. Iğdırlılar can ve mal kaybını önlemek amacı ile lastik değişimini yapıyorlar. Vatandaşlar can ve mal kaybını önlemek amacı ile lastiklerini değiştiriyorlar. 1 Aralık tarihinden itibaren trafik cezai işlem yapacak. 20 gündür kış lastiği takıyoruz. Günlük 60-70 aracın lastiğini değişiyoruz. Can güvenliği için kış lastiği takılmalı. Burada lastiklerini değişiyoruz rot ve balans ayarını yapıyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlar ise “Kış lastiği önemli. Bu sene kış zorlu geçecek, şimdiden tedbirimizi alıyoruz. Can güvenliği için kış lastiklerini herkes takmalı” dedi.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.