İklim odaklı tasarımlar Maltepelilerle buluştu

İklim odaklı tasarımlar Maltepelilerle buluştu

Maltepe sahilinde “Yerinde Yurttaş” etkinliğinde iklim odaklı diyalog ortamları yaratmayı amaçlayan beş tasarım, Maltepelilerin beğenisine sunuldu. Süreç sonunda seçilen tasarım, hayata geçecek.

Maltepe’de kamusal alanlarda iklim odaklı diyalog ortamları yaratmayı amaçlayan “Katılımcı Kentler Programı” tüm hızıyla ilerliyor. Roof Coliving yürütücülüğünde, Maltepe Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Planlama Ajansı, Urban Community,  ICLEI Europe ve Robert Bosch Stiftung ortaklığıyla gerçekleşen Katılımcı Kentler Programı #sezon04 Maltepe, tasarım ayağını geçtiğimiz günlerde tamamlamıştı. Ağırlıklı olarak mimarlık öğrencilerinin yer aldığı gençlerin elinden çıkan beş tasarım, bu kez “Yerinde Yurttaş” başlıklı etkinlikle Maltepelilerin beğenisine sunuldu. Maltepe sahili, Orhangazi Şehir Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, projeleri tasarlayan gençler, Maltepeliler projelerini anlattı. Gençlerin yaratıcı projelerini ve hedeflerini dinleyen Maltepeliler, beğendikleri projelere oy vererek programa katılım sağladı. 

‘KENTLERİN ASIL SAHİPLERİ YURTTAŞLAR’

Roof Coliving kurucularından Sosyal Tasarımcı Emre Güzel, “Kamusal alanlarda yurttaş katılımını güçlendirecek süreçler kurguladıklarını belirterek, “Bu programlar ile kamusal alanları yurttaşlar ile birlikte yeniden tasarlıyoruz. Küçük ölçekli müdahaleler geliştirmeye çalışıyoruz. Bu müdahaleler temaya göre değişiyor. Maltepe’de çalıştığımız tema, iklim krizi ile mücadele. Kamusal alanda iklim diyaloğunu yurttaşlarla birlikte nasıl yapabiliriz? Kamusal alanda bu söylemi nasıl yaygınlaştırabiliriz? Bu sorularla süreç ilerliyor. Yerel yönetimlerin bildiği geleneksel pratiklere daha sosyo-inovatif yaklaşımlar ekleyerek yurttaşların anlamlı bir şekilde katılabileceği süreçler inşa etmeye çalışıyoruz. Kentlerin asıl kullanıcıları, sahipleri yurttaşlar. Tepeden inme tasarımlar yerine yurttaşların katıldığı süreçleri kurguluyoruz.” diye konuştu.

‘DAHA İLERİ AŞAMALARI HEDEFLİYORUZ’

Maltepe Belediyesi Strateji Müdürü Bahadır Keşan da Maltepe Belediyesi olarak, Katılımcı Kentler Programı kapsamında Maltepe’de küçük müdahalelerle büyük değişimler yapılabileceğini göstermek istediklerini belirterek, “Proje örneklerini vatandaşlarımızla paylaştık. Panayır havasında bir ortam kurduk. Belediyenin bürokratik, iletişim kurulamaz yüzünü değiştirip gençlerle, vatandaşlarla bir araya geldiğimiz bir süreci burada hep birlikte uygulamak istiyoruz. Katılımcılığın sonu yok, bu bir başlangıç. Bunun çok daha ileri aşamalarına belediye olarak ulaşmak istiyoruz. Bu tür etkinliklerle birbirimize yaklaşarak katılımcı süreçleri geliştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Tarih : 29.09.2022 Haber Fotoğrafları

3jy4fwavrnqxjyohd68sui9h.jpg

zgth8cnipduI6ma9qbye2vh5.jpg

sjjvmbqlcttnI96k1ekzyaoo.jpg

91sl80mowk6sIaehjzgtvrcw.jpg

wl3iuwjph7kx2ld1evpnstom.jpg

z9vvqIijdx6nbgk3cjupcewq.jpg

mwtIhgqmc71x9bzrspljnzvt.jpg

wkeoxapb1Igstdtqhfl68crh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.