İKLİM TEHLİKELERİ EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRDİK

İKLİM TEHLİKELERİ EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRDİK

Dünya gündeminin önceliklerinde yer alan ve ülkemizin de son dönemde üzerinde durduğu en önemli konularından biri olan iklim değişikliğinin çevresel, sosyal ve ekonomik sonuçlara neden olacağı bilinmektedir. Bu bilinçle sera gazı salınımlarını taahhüt edilen hedeflere göre azaltmak ve iklimsel değişikliklere karşı ilçemizi hazırlamak amacıyla Üsküdar Belediyesi, İklim Değişikliği Eylem Planı çalışmalarına başlamıştır. Bu kapsamda “İklim Tehlikeleri, Riskleri, Etkilenebilirlik ve Kırılganlık Analizi Çalıştayı” 19 Ekim 2022 tarihinde Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirildi.  Çalıştayda yerel yönetimler, üniversiteler, çevre ve iklim konularında çalışan enstitü, kurum ve kuruluşlar temsil edilirken iklim değişikliğinin etkileri ve çözüm önerileri tartışıldı. Prof. Dr. Ali Sınağ’ın açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda Üsküdar ilçesi mevcut sera gazı emisyon miktarı ve sektörel dağılımı katılımcılarla paylaşıldı. Yol haritasının belirlenmesi amacıyla bir araya gelen katılımcılar “İklim Tehlikeleri Karşısında Üsküdar İlçesinin Sektörel Etkilenebilir Ve Kırılgan Alanlarının Belirlenmesi Ve Mücadele Kapasiteleri” ile “İklim Tehlikelerine Karşı Üsküdar ilçesinde Etkilenebilir ve Kırılgan İnsan Gruplarının Tespiti ve Mücadele Kapasiteleri” konularında bildirgelerini sundular.

Bu çalıştay ile iklim tehlikelerine karşı ilçemizdeki kırılgan sektörler ve kırılgan insan grupları belirlenmiş, sektör ve insan gruplarının etkilenebilirlik durumları tespit edilmiş, iklim değişikliğine karşı azaltım hedef-stratejileri ve eylemleri tespit edilmiş ve eylemlerin önceliklendirilmesi yapılmıştır. Çalıştay sonuç bildirgesi hazırlanarak en kısa zamanda kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Üsküdar Belediyesi olarak çevresel çalışmalarımızın yol haritasını oluşturmak ve iklim değişikliği çalışmalarımızı daha sistemli hale getirebilmek amacıyla “Avrupa-Belediye Başkanları Sözleşmesi” ne 10.06.2021 tarihinde taraf olduk.  Bu sözleşme ile kurumumuz “iklim hedeflerine yönelik hızımızı artırarak aksiyon alacağımızı ve Paris Anlaşması’nın en büyük hedefi olan “küresel ısınmayı 1.5 C° altında tutmak” için taahhüt vermiştir.

 

jp7yssc94qrbtv6dn5krwbhq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.