İLK 5 AY KENDİ GÖREV TANIMIMIZ DIŞINDA ÇALIŞTIK

İLK 5 AY KENDİ GÖREV TANIMIMIZ DIŞINDA ÇALIŞTIK

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram, 6 Şubat öncesi ve sonrası Hatay’da yürüttükleri çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Bayram, deprem öncesi yeşil alanların korunması ve oluşturulması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

 

Antakya’da Maşuklu Koruluğu, Erzin’de Türksoy Parkı, Payas’ta Sahil Parkı gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve bunların bir kısmının açılışını yaptıklarını ifade eden Bayram,  ayrıca o dönemde Antakya girişi servis yolları ve orta refüj çevre düzenleme alanlarıyla ilgili de çalışmalarının olduğunu belirtti.

 

Deprem nedeniyle park ve yeşil alanların çok ciddi anlamda da hasar gördüğünü hatırlatan Bayram,

“1 milyon metrekarenin üzerinde bir yeşil alan üretme hedefimiz vardı. Deprem öncesinde son süreçte 1 milyon 260 bin metrekareye kadar ulaşmıştık. Depremle beraber yeşil alanların önemini bir kez daha fark ettik. Çünkü o kaotik süreçte insanlarımızın toplanma, sığınma ve barınma alanları oldu.” dedi.

 

KENDİ ACIMIZI YAŞAYAMADAN HATAY’IMIZIN YARDIMINA KOŞTUK

 

Bayram, depremin ilk saatlerinden itibaren bekçisinden mühendisine kadar tüm personellerini sahaya yönlendirdiklerini, görev tanımlarının da dışına çıkarak arama kurtarma, enkaz kaldırma çalışmalarından mezar kazmaya kadar ihtiyaç duyulan işleri yaptıklarını, kendi acılarını yaşayamadan vatandaşların yardımına koştuklarını söyledi.

  Konteyner kentlerin yapım aşamasında alan hazırlığı, elektrik ve aydınlatma, alt yapı ve çevre düzenleme çalışmalarının da yapıldığını sözlerine ekledi.

 

Bayram, can pazarının ve feryatlarının çok olduğu bir dönemde çim ve çiçeğe yönelemeyeceklerini, bu noktada yardım çalışmalarında sorumluluk aldıklarının altını çizdi.

 

TAM KADROYLA MAKSİMUM GÜÇ VE ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ

Önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalara değinen Bayram, “Öncelikle yeşil alanlar hayata geçecek. Buna ek olarak 2023’ün sonunda bitirmeyi planladığımız yeni alanlar da var.” dedi.

 

Merkezi noktalardan başlayarak yeşil alanları hizmete açtıklarını dile getiren Bayram, “Antakya Atatürk Parkımızı ve Maşuklu’daki koruluğumuzda temizlik bakım onarım çalışmalarıyla halkımızın kullanıma açtık. Tüm ekiplerimiz tam kadroyla maksimum bir güçle ve özveriyle çalışıyor. Şu anda 4 farklı noktada park imalatlarımız devam ediyor. İskenderun Karaağaç’taki Fahura Parkı’nın açılışını yakın zamanda yapacağız. Yanı sıra Arsuz Akçalı Mahallesi’nde bulunan butik parkımızda, Kırıkhan’da 50 dönümlük alan üzerine inşa edilen mesire alanında ve Erzin’de bir parkımızda çalışmalarda sona yaklaşmış durumdayız.” açıklamalarında bulundu.

 

Tüm kurum ve kuruluşlarla uyum içinde çalıştıklarını vurgulayan Bayram, yıkım çalışmaları nedeniyle zarar görebilecek bitkilerin yerlerinden sökülüp, üretim alanlarına taşınarak ekonomik kaybın önüne geçildiğini ve kamu zararının engellendiğini dile getirdi.

 

ÇİFTÇİLERE SULAMA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

 

Çiftçileri kalkındırmak için tarımsal sulama noktasında ciddi çalışmaların olacağını kaydeden Bayram, “213 bin metre kapalı sulama kanalı temizliği yaptık. 10 bin 165 metre sulama borusu döşedik, yıl sonuna dek 27 bin 900 metre ilave yapacağız. 2 bin 385 metre sulama kanalı imalatı yaptık. 30 ton sebze ve meyveyi üreticilerden tedarik ederek depremzedelere bedelsiz dağıttık. Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğüyle ortak yürüttüğümüz projelerimize, hayvancılığa ve esnafa yönelik desteklerimize devam edeceğiz.” dedi.

 

Not: Haberin fotoğraflarını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

https://we.tl/t-UlbBv1eql2

wgj8brqmuueaqvs7Ik6ypvox.jpg

pbz82znlIepsaowx5tu9jcsl.jpg

tIcucldtafpudjpsh6glaobr.jpg

i4sfdb2fpzytnbposmne9ctw.jpg

rnpogndu38g6zmrellk4wyxw.jpg

erh6zlIkhxmvfjyqsg0docn5.jpg

f34nawsjvbzrbzxcuknlxikg.jpg

hfIo3n7qmcpq2wyddcbotkz9.jpg

n5jltipxkqg6xk3f2ftcv9eh.jpg

reqbm0vqumlvf5kznr69u4ha.jpg

bcz0cen3a2xbdfp9wgzfmrjs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.