İlker Başbuğ: “O’nun o düşünce dünyasının derinliğini anlamak imkansız”

İlker Başbuğ: “O’nun o düşünce dünyasının derinliğini anlamak imkansız”

Büyükçekmece Belediyesi Cumhuriyet’in 99. Yılı kutlamaları kapsamında bu yıl da ‘Cumhuriyet Balosu’ düzenledi.

 

Etkinlikte 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

 

Söyleşide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inanılmaz bir kişi olduğunu söyleyen Başbuğ, “O’nun o düşünce dünyasının derinliğini anlamak imkansız. Yani inanın hiç kimse bir gün çıkıp da ben bu işin tam noktasına geldim, Mustafa Kemal Atatürk’ü tam anladım, onun düşünce dünyasına tam hakimim deme imkanı yok” dedi.

 

TRT sanatçıları sahne aldı

 

Cumhuriyet’in 99. yılı Büyükçekmece’de coşkulu ve anlamlı bir etkinlikle kutlandı. İstanbul’da bir otelin balo salonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu’na CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün açılış konuşmasının ardından ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. 26. Dönem Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve Tarihçi – Yazar Sacide Bolcan konuşmalarında Cumhuriyet’in önemine değinerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ve devlet adamlığı ile tarihe yön veren bir lider olduğu konuşuldu. Söyleşiden sonra Cumhuriyet Pastası kesildi. Dans gösterileri ile devam eden gecede sahne alan Türk Sanat Müziği sanatçıları Melda Kuyucu, Mehşem Özşimşir ve Alp Arslan baloya katılan davetlilere keyifli anlar yaşattı.

 

“O der ki: Hayat mücadele demektir!”

 

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Mustafa Kemal Atatürk’ün inanılmaz bir kişi olduğunu söyleyerek, “Her şeyden evvel onun o düşünce dünyasının derinliğini anlamak imkansız. Yani inanın hiç kimse bir gün çıkıp da ben bu işin tam noktasına geldim, Mustafa Kemal Atatürk’ü tam anladım, onun düşünce dünyasına tam hakimim deme imkanı yok. Okudukça, onu anlamaya çalıştıkça aslında bazen sizde kayboluyorsunuz. Çok derin. Bana şunu sorabilirsiniz, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ü bir cümleyle nasıl özetleyebilirsiniz?’ Mustafa Kemal’i seviyorsanız, ki ondan hiç şüphem yok. Onun izinden gitmek istiyorsanız ondan da hiç şüphem yok. Ama parolanız, düsturunuz şu olacak, Mustafa Kemal’in çünkü o. Der ki; ‘Hayat mücadele demektir’ Mustafa Kemal’in en çok sevdiğim ifadesidir” diye konuştu.

 

“Atatürk'ü, Cumhuriyeti ve tarihimizi anlamaya çalışıyoruz”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “99 yıl önce bugün bu saatlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve çok az sayıda arkadaşıyla birlikte ‘Arkadaşlar yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz' dediği tarihin tam 99 yıl sonraki tekrar hatırlanışı. Her yıl Büyükçekmece ailemiz ve vatandaşlarımızla cumhuriyeti doyasıya kutluyoruz, düşünüyoruz, konuşuyoruz ve bu işte iyi olan yazarlarla çizerlerle bir araya gelip daha çok Atatürk'ü, cumhuriyeti ve tarihimizi anlamaya çalışıyoruz. 99 yıldan bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kurduğu bu cumhuriyeti her şeye rağmen 85 milyon Türk milleti içte ve dışta koruyorsa bu büyük bir nimettir. Değerini bilmemiz lazım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.