İMAMOĞLU: 20 YILDIR İBB’DEN HİZMET ALMAYAN İLÇELER VARDI, BUGÜN O YOK

İMAMOĞLU: 20 YILDIR İBB’DEN HİZMET ALMAYAN İLÇELER VARDI, BUGÜN O YOK

TUZLA / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla ilçesinde yürüttükleri kurum çalışmalarından bazılarını yerinde inceledi. İmamoğlu; Aydınlı Mahallesi Tuzla Hal Binası inşaatı, İstasyon Mahallesi Tuzla Yaşam Vadisi 1.Etap 1.Kısım bölümü ve Postane Mahallesi Tuzla Şehit Ömer Öner Sahil Parkı’ndaki çalışmaların geldiği aşamalarla ilgili İBB bürokratlarından bilgi aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan ve yurttaşlardan gelen fotoğraf çektirme isteklerini yerine getiren İmamoğlu, Tuzla ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerini de Şehit Ömer Öner Sahil Parkı’nda yaptı.

“39 İLÇE İÇİN YOLCULUKLAR BELİRLEDİK”

Tuzla'nın birçok konusuna hakim olduklarını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“39 ilçenin her ilçesinde olduğu gibi, burada da ilk geldiğimiz andan itibaren hem öncesinde verdiğimiz vaatler hem sonrasında ortaya koyduğumuz tespitlerle yolculuklar belirledik. Burada çok önemli bir arıtma tesisini devreye aldık. Türkiye'nin en büyük arıtma tesisi kapasitesine ulaştı 650 bin metreküplük. Aynı zamanda buradaki koku sorunuyla ilgili hem mevcuttaki arıtma hem buradaki organize sanayideki birtakım sorunların çözüme kavuşmasıyla Tuzla'yla olan ilişkisi… Yine çöp suyuyla ilgili ta Ömerli'deki çöp arıtma tesisiyle ilgili buraya yansıyan sorunun çözümünde attığımız büyük yatırım adımı… Ki o da bu sene bitiyor. Yeşil alanları genişletme ve bir kısmının bakımını yapmaktan birçok konusuna kadar yaptığımız sosyal alanlarla ilgili gelişmeler… Ki bir lojistik alan imalatı yapıyoruz. Bize göre yanlış başlamış olan Tuzla Hali’ni daha verimli, daha makul bir imalatla ve buraya taşınacak olan Erenköy'deki hal esnafının beklentilerini karşılayan ve orada farklı ilave binalardan elde ettiğimiz alanlarla, depreme dönük hem lojistik merkezi hem deprem acil süreçlerin yönetildiği bir alan, aynı zamanda günlük 15 bin kişilik yemek kapasitesi olan üretim tesisi gibi alanları şu anda inşa ediyoruz.”

“MOTTOMUZ; KENTİN HER NOKTASINDA EŞİT HİZMET”

“Tuzla’da, mevcut yöneticilerinin, ‘En uçta olduğumuz için ihmal ediliyoruz’ dediği noktadan, her konusuna değinen, dokunan bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. Mottomuz şu; Silivri'den Tuzla'ya, Sultanbeyli'den Çatalca'ya, kentin her noktasında eşit hizmet. Göreve başladığımızdan bugüne ve hesabını vereceğimiz son güne kadar, görecekler; siyasi parti ayrımı yapmaksızın, her ilçede altyapıdan üstyapıya, sosyal hizmetlerden yardımlaşmaya varıncaya kadar, kişi başı yapılan yatırım neredeyse birbiriyle eşit çıkacak. Daha önce ne yazık ki siyasi ayrımcılık, ilçeler arasında en üst seviyeye çıkmış durumdaydı. Tek bir çivinin çakılmadığı, 20 yıldır Büyükşehir’den hizmet almayan, farklı siyasi partiyle yönetildiği için cezalandırılan ilçeler vardı. Ama bugün o yok. Bence çok özel bir ‘İstanbul modeli’ gerçekleşiyor yerel yönetim nezdinde. Tuzla da bunun karşılığını en iyi örnekleriyle alıyor. Yeşil alandan ulaşımına, altyapı yatırımlarından çevre yatırımlarına, D100 karayolundaki yan yol inşaatından birçok konuya kadar değinmediğimiz sorunu kalmadı diyebilirim. Gönül daha çok şeyleri yapmak istiyor. İnşallah da bunu birlikte başaracağız.”

qbIfkux7hzsvpmfdm3d9g1zt.jpg

x72ecjhulncp4lnkg9a5h8gd.jpg

qIv71eanjtlbsy9zh24rf8li.jpg

lwIsayzxovtpxyft74mnjoiw.jpg

trqyyhoailvfs5e1pw720kxv.jpg

y7ijyurmalvhoxg2hcksmIrc.jpg

8m0khojeopy1glfmue95b3zi.jpg

n9dfcrbk4j3zsI5uhzxdoq8q.jpg

o5bom3hexjkvm9lwsqsywpcy.jpg

dt3mbcqkufzwdlnxvyu4eov9.jpg

0ucrswdxjza3bpusyv18awpk.jpg

cyym98awtnxegvv1hbepg7mr.jpg

efm3hgxkah0cmu1blzg62zrc.jpg

nnb5djkqxaju6imc9erlpas8.jpg

indmy1xvxqbsngpk2uvylsjz.jpg

31y4Inlgpbxhmdov0ij6ueo2.jpg

Idalszmwrcfd6wuh7o5j08f4.jpg

g8olIxfsxjb7wzk1ugipm0pt.jpg

em1y3fxj70tufipxb6jaskh2.jpg

viadjbolatek2fuwv5Inn9ht.jpg

vsbo2aIdkol76zcl35rfjahn.jpg

uzi0errgb428Iph5zqtchdpm.jpg

4cvaltebsqukjmyf72zmb6fp.jpg

2nosdj6Idwu01xt8qif5qbnz.jpg

pgodqenvuln1lfdkxg2vhIw7.jpg

vs7xjoh4Igcajcki5znxekly.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.