İMAMOĞLU: "BU KENT OLİMPİYATI HAK EDİYOR"

İMAMOĞLU: "BU KENT OLİMPİYATI HAK EDİYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu kente olimpiyatı istiyoruz biz. Bu şehir olimpiyatı hak ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu kente olimpiyatı istiyoruz biz. Bu şehir olimpiyatı hak ediyor. İstanbul olarak, İstanbul halkı olarak, devletimizle, bütün bileşenleriyle, en güçlü şekliyle olimpizm ruhunu bütün bireylerine nakşederek 2036’ya hep birlikte hazırlanmalıyız. Ve 2036 olimpiyatlarını İstanbul'a kazandırmalıyız” dedi.

Dünyanın kıtalar arası koşulan tek maratonu olan N Kolay İstanbul Maratonu, bu yıl 43. kez koşuldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden, Anadolu Yakası’nda başlayan yarış, Sultanahmet Meydanı’nda son buldu.

Ödül törenine, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa K. Ondieki, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ve Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca ile diğer davetliler katıldı.

İmamoğlu, ödül töreninden önce yaptığı konuşmada şunları söyledi:

KIYMETLİ BİR BAŞARI ELDE ETTİK: “Güzel bir tören olmasını diliyorum. Yarış da iyi geçti. Az önce 23 yaş rekorunu bana ilettiler. Çok da mutlu oldum. Gençler Türkiye rekorunun uzun yıllardır kırılmadığını ilettiler. 30 yıldır ilk defa kırıldı. Dolayısıyla kıymetli bir başarıyı da elde etmiş olduk, çok sevinçliyiz. Ellinci yılına doğru giden bir organizasyonu yapıyoruz. Sabah da söyledim, gerçekten emeği geçen herkese minnet duygularımı iletiyorum. Çok güzel bir miras bıraktılar bize. Bu mirası daha da büyüterek yukarılara taşımalıyız.

BU MARATONUN MESAJLARI GÜÇLÜ: Bu geleneği, umut ediyorum, dünyanın en iyi maratonu olması gereken bu güzel maratonu, o seviyeye ulaştıracağız. Pandemi, biraz bu tür organizasyonların motivasyonunu kırmış olabilir. Ama bu yönüyle de inşallah bunu hızlıca atlatıp önümüzdeki yıldan itibaren çok daha güçlü seviyelere, maratonumuzu kavuşturacağız. Bu maratonun mesajları güçlü. İçinde barış var, zaten insanların birleştiği yer İstanbul. İki kıtanın birleştiği gibi insanları da birleştiren bir kent İstanbul. Bu duygu güçlensin istiyorum.

BU KENT OLİMPİYATI HAK EDİYOR: Açıkçası, bu duygunun bir başka taçlanması var. O da olimpiyat. Bu kente olimpiyatı istiyoruz biz. Bu şehir olimpiyatı hak ediyor. İstanbul olarak, İstanbul halkı olarak, devletimizle, bütün bileşenleriyle, en güçlü şekliyle olimpizm ruhunu bütün bireylerine nakşederek 2036’ya hep birlikte hazırlanmalıyız. Ve 2036 olimpiyatlarını İstanbul'a kazandırmalıyız. Gerçekten bir kenti spor bambaşka bir neşeye, bambaşka bir enerjiye kavuşturuyor. Bu yönüyle de olimpiyat bizim için önemli bir hedeftir. Maraton bunun bir ayağıdır, sac ayağı gibi bileşenidir. Bizi diri tutuyor, zinde tutuyor. Bu güzel maratonun ev sahibi olmaktan onur duyuyoruz. Emeği geçen herkese, bütün kurum kuruluşlara, gençlik spordan federasyonumuza, valiliğimizden emniyete, bütün kurum kuruluşlara paydaşlığı ve iş birliğinden dolayı da teşekkürlerimi iletiyorum, İstanbullular adına. Nice nice İstanbul maratonlarda huzurla, mutlulukla, sağlıkla, keyifle barış içerisinde koşular diliyorum. Dünyaya bu güzel mesajları veren şehir olmayı da en üst seviyede isteyen bir kişi olarak tekrarlamış olayım. Sporcularımızı tebrik ediyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Tabii ki güzel görünen gönülleri de tebrik ediyorum. Onlar bu organizasyonun gönüllü bireyleri, sayıları artacak, inşallah on binlerce, yüz binlerce gönüllüyle olimpiyat yapacağız hep beraber.”

UGANDALI ATLET KARİYERİNİN İLK MARATONUNDA BİRİNCİ OLDU

42,195 kilometrelik parkuru erkeklerde 2:10:18’lik derecesiyle Ugandalı atlet Victor Kiplangat kazanarak kariyerinin ilk maraton birinciliğini elde ederken 2:10:23 ile Kenyalı atlet Robert Kipkemboi ikinci, 2:10:25 ile Ugandalı Solomon Mutai üçüncü oldu.

Kadınlarda 2:24:15’lik derecesiyle Kenyalı atlet Sheila Jerotich birinci olurken 2:24:21 ile Kenyalı atlet Jackline Chepngeno ikinci, 2:24:45 ile Etiyopyalı Ayantu Abdi ise üçüncü oldu.

Tekerlekli Sandalye Kadınlar’da Hamide Doğangün birinci, Zübeyde Süpürgec ikinci, Zeynep Acet ise üçüncü oldu.

Tekerlekli Sandalye Erkekler'de Birol Kamar birinci, Muhammed Safa Bakan ikinci, Ömer Cantay ise üçüncü oldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.