İMAMOĞLU: CUMHURİYET’E VE ATATÜRK’E LAYIK BİREYLER OLMAYI İNŞALLAH BAŞARIRIZ

İMAMOĞLU: CUMHURİYET’E VE ATATÜRK’E LAYIK BİREYLER OLMAYI İNŞALLAH BAŞARIRIZ

BEYOĞLU – FATİH / İSTANBUL

30 Ağustos Zafer Bayramı 101’inci yıl kutlamaları için ilk resmi tören Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sırasıyla Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

“HER BAYRAM BİZE SORUMLULUKLARIMIZI HATIRLATMALI”

İmamoğlu, 30 Ağustos’un kendisi için anlamını soran gazetecilere şu yanıtı verdi:

“Milletçe 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bugün de kutlamalarımıza Taksim Anıtı önünde, Ata'mızın huzurunda hep birlikte başladık. Gün içinde kutlamalarımız Vatan Caddesi'nde devam edecek. Akşam da inşallah Yenikapı'da bütün milletimizle buluşarak, kutlamalarımızı devam ettireceğiz. Tabii bu yıl, özel bir yıl; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aslında milli mücadelenin, cephedeki mücadelenin bir zaferle beraber sonucuna doğru evrilen bir süreçte, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı dönemin başlangıcını işaret ediyor. Tabii milletçe büyük bir mücadele verildi. ‘21. yüzyılda 30 Ağustos, hangi zaferleri kutlamayı ya da hangi zaferleri hedeflemeyi size aşılıyor, hissettiriyor’ diye sorarsanız, benim için en değerlisi, 21. yüzyılın Cumhuriyetimiz için gerekli olan eğitimde, teknolojide, yaşamda şehirlerimizi, ülkemizi ve milletimizi en üst seviyeye taşıyabilecek süreçlere hizmet etmeyi hatırlatıyor. Bu bağlamda, 21. yüzyıla yakışan her konudaki zaferi kazanmayı, bilinçli bir millet olmayı, Cumhuriyet’e layık, Atatürk'e layık bireyler olmayı inşallah hep beraber başarırız. Ülkemizi de büyük sorunlardan kurtaran ama yoksulluktan ama kentlerimizdeki birçok sorundan, başta mülteci sorunu olmak üzere, hep beraber ülkemizin geleceğiyle ilgili, beka sorunları diyebileceğimiz deprem gibi problemleri çözebilen birileri olmayı başarırız. Her bayram bize sorumluluklarımızı hatırlatmalı. Ben de yönetici olarak, bu sorumlulukları hatırlayan ve hatırlatan bir insan olmayı ve başarılı olmayı elbette diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun.”

VATAN CADDESİNDE TÖREN ALAYI

Gül, Sivri ve İmamoğlu, Taksim’deki tören bittikten sonra İstanbul Valiliği’ne geçti. Üçlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Resmi törenlerin sonuncusu Vatan Caddesi’nde gerçekleştirildi. Tören arabasına binen Gül, Sivri ve İmamoğlu, bando eşliğinde halkı selamladı. Etkinliğe yoğun katılım gösteren yurttaşlar, Türk bayrakları ve alkışlar eşliğinde geçit törenine renk kattı. Selamlamanın ardından Gül, Sivri ve İmamoğlu, protokoldeki yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos mesajı okundu. Tören, askeri birliklerin geçit merasimiyle sona erdi.

fwor4e8vwmoxybadbqxjfegz.jpg

g3zdrman9ol6olapswIcsjnx.jpg

whoghsa8pf7ep0yjkfbrzjde.jpg

fy89zbIiny4wve2d7utzojrp.jpg

7pad1iuo90ywdezkvkg2lqjf.jpg

ub7qnqmsudllnvjwyh4hkci5.jpg

hnl7i10mggjq2bsfzrejwfaz.jpg

u6ferrwhj9hjqxmIvdybezfu.jpg

ygmji2we5f7numpb1wpdc8eh.jpg

xnncaws8ykszl5jdvh3ytum1.jpg

h4ss1vku5tzrl06melyq9idg.jpg

econwsyux0hqk5ltz3mebyuf.jpg

xmvn1f8m3aroocbiyhd4rgej.jpg

1pobjncarsmlwj7a5xkukmie.jpg

fhkovIuam7nk4fzysoxredpj.jpg

qmruuyxo5ned1gtnIcvkptez.jpg

ecjrhcmyj5sdsmw8ozxl0xot.jpg

ftlh9wovmcjcet6xjyuza3xa.jpg

nrqfbyet1cI0i4mmlv35thwk.jpg

hnnqm9opujIdykgr4svl356u.jpg

so4nbt3x7c5yevwturw9jIpv.jpg

ru0cumv8tbpjwazoysfvf9ea.jpg

maq61eyemr4bctcnpldlypk5.jpg

ysknvgp1fqpen0wocxvl87fj.jpg

oiunzlweyxdjeqxc5zkb7stp.jpg

y7gbw1ld4nsaw8t0qr9Imhxu.jpg

czpzypukdwhark0lqgcf279t.jpg

d1l3vk9t0ptarekqglnfw6yj.jpg

u14xdaeiksvl8zjgwI5ywcfc.jpg

drjIeghblxt5t0upir8w2fmh.jpg

vkch3uqlrfonl8dIpeaot7bs.jpg

hngfqeltzu3z7bdk2Ias8xnc.jpg

jr0893avulh2jfkbgcot15oz.jpg

tzvduv8bh2pyal5n1Ibj0k3q.jpg

otlan3ywgqpowr5qdtg7urev.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.