İMAMOĞLU GENÇLERE SESLENDİ

İMAMOĞLU GENÇLERE SESLENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, projesini hayata geçirmek isteyen girişimcileri destekleyerek global pazarda yer almalarına olanak sağlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, projesini hayata geçirmek isteyen girişimcileri destekleyerek global pazarda yer almalarına olanak sağlayacak ‘Oyun Geliştirme Merkezi’ni (OGEM) hizmete açtı. Gençlere seslenen İmamoğlu, "Fırsatlar sunulduğunda, hak ettikleri zemin hazırlandığında iyi işler başarabileceklerinin farkındayız. O bakımdan umudunuzu hiçbir hususta asla kaybetmeyin. Zira gelecek, her konuda kesinlikle sizlerindir" dedi.

İBB iştiraki Medya A.Ş., genç girişimcilerin hayalindeki oyunu geliştirebilecekleri kamu destekli kuluçka merkezini hayata geçirdi. Oyun projesini hayata geçirmek isteyen girişimcileri destekleyerek küresel pazarda yer almalarına olanak sağlayacak OGEM, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından hizmete açıldı.

Beyoğlu’ndaki İBB İletişim Koordinatörlüğü’nde yapılan açılış töreninde konuşan İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

DÜNYA TEKNOLOJİ ANLAMINDA BÜYÜK BİR DEĞİŞİM İÇİNDE: “Dünya teknolojik anlamda büyük bir değişim içinde. Bu değişim, aynı zamanda yeni nesil teknolojileri önümüze koyuyor ve bu teknolojilerle ortaya çıkan sektörler, bizim yaşamımızı, kültürel anlamdaki yolculuğumuzu her açıdan derinden etkiliyor.

İSTANBUL’UN YARATICILIK VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ OLMASINI İSTİYORUZ: Çağı yakalayacak değişimler harekete geçirecek kentlerin başında İstanbul geliyor. İstanbul’un bu anlamda dünyaya öncü işler yapması önemli. Hem İstanbul'un yaratıcı ve girişimci gençleri hem de yakın çevrede sizinle iş üretebilecek başka ülkelerden de gençler için İstanbul, bir yaratıcılık ve girişimcilik merkezi. O bakımdan ben, bu potansiyelinin hayata geçmesini ve bu konuda zaman kaybetmemeyi çok istiyorum.

SİZ İSTEYİN BİZ YAPALIM: OGEM’in gençlerden beklentisi "Siz isteyin, biz yapalım'. Siz oturun, çalışın, bizim arkadaşlarımızla iş birliği yapın. Sektörlerden buraya iş birliği yapmak isteyen kurum ve kuruluşları davet edelim. Yani biz, artık buranın böylesi bir merkez olmasıyla, zaten başarı elde edilmiş bir alanın büyütülmesiyle ilgili bir adım atıyoruz. Bundan sonrasında en az bizim kadar hak sahibisiniz ve bizim kadar bütün girişimciler burada söz sahibi olacaklar. Bunu da geliştireceğiz.

ZOR GÜNLERİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ: Ülkenin içinde bulunduğu zor ekonomik şartlar, gençlerin enerjisiyle aşılacak. Gençlerimizin bu zor günlerinin de aşılması konusunda kendimizi sorumlu görüyoruz. Bunu aşacağız. Hep birlikte sahipleneceğiz ve paylaşacağız. Bunun da bugün o oluşan ihtiyacı çözeceğini düşünüyorum. Bunun dışında, tamamen ücretsiz oluşturacağımız bu alanın sektöre de sıkı bir canlılık getireceği kesin.

GENÇLERE MENTÖRLÜK YAPMAK İSTİYORUZ: Bir başka amacımız gençlere mentörlük yapmak. Burası bizim İletişim Koordinasyon Merkezimiz aynı zamanda. Dolayısıyla bu güzel alanın, Haliç'in kıyısındaki bu tarihi alanın böylesi bir teknolojiyle parlaması, yani bir nevi burayı bu sektörün de kalbi yapacak, merkezi yapacak boyuta getirmesi çok sevindirici. Yani tabir caizse OGEM en büyük oyun geliştirme merkezi olsun istiyoruz. Küresel düzeyde, sektörün en önde gelenleriyle de temasta bulunmak önemli olacak. Yurt dışından daha fazla oyun stüdyosunu, yayıncısını, yatırımcısını da İstanbul'a çekmenin bir hedef olduğunun da farkındayız. Bu hedefle OGEM'de, oyun sektörü özelinde etkinlik, fuar ve buluşmalar konusunda da size taahhütte bulunuyoruz. Bunu biz yapacağız ama tabii buna şekil verecek olan, yine ortak akıl masasının en kıymetli aktörleri de sizler olacaksınız. Kararları berabere alacağız. Buradaki ana amacımız, sadece İstanbul’u değil, Türkiye'yi bu anlamda da oyun sektörünün ana merkezi haline getirmek. OGEM bünyesindeki bu süreçlerle beraber İstanbul'u, gerçek anlamda lokomotif bir role kavuşturmak çabası içinde olacağız.

HİÇBİR KONUDA UMUDUNUZU YİTİRMEYİN: Gençlerimize fırsatlar sunulduğunda, hak ettikleri zemin hazırlandığında iyi işler başarabileceklerinin farkındayız. O bakımdan umudunuzu hiçbir hususta asla kaybetmeyin. Zira gelecek, her konuda kesinlikle sizlerindir. Bizler, çok daha aydınlık bir geleceğe hazırlanmanız için size sadece destek oluyoruz şu anda. Sizlerin yarınlara daha umutla, daha coşkuyla bakabileceğiniz bir ortamı var etmek ve günün sonunda zaten bu süreçleri de sizlerin yöneteceği zaman dilimini size hazırlamak istiyoruz. Her dönemin ders alınacak birtakım hususları vardır, yaşanmışlıkları olur. Biz, şu anda da bir kısım dersler alıyoruz aslında. Karşımıza bir konu geldiğinde, yapmamamız gereken bazı hatalar bugün yapılıyor. Bazı eksiklikler geçmişten bugüne yapılmış ve taşınmış olabilir. Ama bu saatten sonra biz, bu hataları yapmayacağımız gibi, dünyaya örnek olabilecek her alanda doğru, iyi işleri yapmaya gayret edeceğiz ve bunu başaracağız.

İmamoğlu, konuşmasının ardından, “Hit and Boom” oyununun yaratıcılarıyla ve “Metrocrafter” rumuzuyla oyunu deneyimledi.

OGEM’DE NELER VAR

OGEM’de, oyun tasarımı ve yayıncılık stratejisi hakkında, oyun geliştiricilerine alanında uzman isimlerle birlikte destek verilecek. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden oyun tasarımcıları, eğitimlere destek sunacak. Tasarıma ilgi duyan, ortaokul, lise öğrencileri okul gezilerinde OGEM’lerden ilham alabilecek. Oyun geliştirmek için ihtiyaç duyulan ekipmanları geliştirici ekiplere sağlayarak, A’dan Z’ye oyun geliştirme desteği sunulacak. Oyunların yayınlanması ve hedef kitlesiyle bir araya gelmesini sağlayacak iletişim çalışmalarında, geliştiricileri uzmanlarla bir araya getirerek oyunlarını tüm dünyaya sunmaları sağlanacak. İstanbullu oyun geliştirici ekipler için ekosisteme dahil ofis alanları oluşturulacak. Yetkin iş ağı ile birlikte çeşitli etkinlikler, eğitimler ve turnuvalar düzenlenecek. Türkiye’de ulaşılması zor olan “MoCap” gibi özel oyun geliştirme ekipmanları da oyun geliştiricilerine sağlanacak.

Açılışa katılan İYİ Parti Meclis Üyesi Taylan Yıldız da OGEM’in gençlerin önünü açacağını söyledi. Yıldız, şöyle konuştu:

DOLARLA PARA KAZANABİLECEKLERİ BİR ORTAM SAĞLAMAMIZ LAZIM: “Türkiye'deki gençlerin ekonomik zorluğu malum. Ve bence bu zorluktan çıkabilmek için bizim gerçekten böyle gençlerimizin önünü açan ve onların mikro ihracat dediğimiz, yani burada üretilen bir şey dünyanın her yerine satabilecekleri ve dolarla para kazanabilecekleri bir ortam sağlamamız lazım. Oyun bunların belki de en başında gelen endüstrilerden bir tanesi ve Türkiye gençleri bu konuda hem çok liyakatli hem çok yaratıcı. Onlara yapmamız gereken şey bizim devlet kurumları olarak, belediyeler olarak onları yatırımcılarla buluşturmak, onları marka konumlandırma uzmanlarıyla buluşturmak ki bir an önce kendi fikirleri pazarla kavuşsun ve onlar da istihdam sağlayabilsinler.

BURADA MİKRO BİR SİLİKON VADİSİ GÖRÜYORUM: Muhteşem bir başlangıç, çünkü bizim ihtiyacımız olan şey burada farklı bileşenleri bir araya getirmek. Yatırımcısından pazarlamacısına, oyun geliştiricisinden mühendisine. Bunun hepsini bir araya getirdiğiniz zaman dünyada bir şeyler oluyor. Silikon Vadisi bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Burada da onun aslında bir mikro boyutunu görüyorum ve de bu çok mutluluk verici bir şey.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.