İMAMOĞLU: İSTANBUL'UN BATISINA İLK METRONUN ERİŞİMİ BAŞLIYOR

İMAMOĞLU: İSTANBUL'UN BATISINA İLK METRONUN ERİŞİMİ BAŞLIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gerçekleştirdiği proje, hizmet noktası incelemelerinin bir yenisi için bugün Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı şantiyesindeydi. Hattın Küçükçekmece’de devam eden kazı çalışmalarında TBM geçişine Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ile tanıklık eden İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin ve İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar’dan hatla ilgili bilgi aldı. Değerlendirmesini saha gezisinin sonunda yaptı.

İKİ HAT ENTEGRE OLACAK

Mahmutbey- İstanbul Tema Hastanesi bölümünde çalışmaların hızlı şekilde devam ettiğini belirten İmamoğlu, “Devamını da inşallah hızlı bir şekilde bir takım finansmanla ilgili süreçleri tamamlandığında daha etkin bir şekilde yapacağız. Ayrıca Esenyurt'u da Saadetdere'ye uzatarak aslında ileride Sefaköy-Beylikdüzü hattıyla da birleşen bir hatta dönüştüreceğiz” dedi.

“BURAYI SIFIR DÜZEYİNDE ALMIŞTIK”

TBM geçişiyle hattın 2 bin 200 metresinin tamamlanmış olduğunu kaydeden İmamoğlu, “İstanbul Tema Hastanesi bölümünden başlayan TBM kazıları şu anda tam gaz Mahmutbey'e doğru gidiyor. Etkin bir biçimde ilerliyoruz. Burayı sıfır düzeyinde almıştık. Her ne kadar 2017’de ihalesi yapılmış olsa da hiç başlanmamıştı. Birçok projeyle ilgili süreçleri revize edildi, yenilendi. Bir nevi kusur olmayacak şekilde başlangıcını sağlamış olduk. Yüzde 25’i aşan bir oranda ilerleme kaydettik. Hem yüklenicilerimiz, hem kurumumuzun kıymetli çalışanları, yöneticileri çok uyumlu bir çalışma yürütüyorlar” diye konuştu.

İSTANBUL’UN BATISINA İLK METRO

İmamoğlu, projenin tamamlanmasıyla şehrin batısına ilk kez metro geleceğini belirterek konuşmasını şöyle tamamladı:

“İstanbul'un batısına ilk metronun erişimi başlıyor. Küçükçekmece'yi bir hat kabul edersek Küçükçekmece'nin batısına doğru ilk defa Bahçeşehir’de Esenyurt’ta bir metro hattımız ilerliyor. Çok ihmal edildi yıllarca. Sefaköy- Beylikdüzü metro projemizi başlattığımızda aslında iki koldan hem kuzeyden, hem güneyden, neredeyse iki buçuk, üç milyon insanımızı İstanbul'a bağlamış olacağız. İstanbul'un en önemli hatlarından ikisi bunlar… Değerli arkadaşlarımız muhtarlarımız, Küçükçekmece Belediye Başkanımız burada. Hep beraber TBM geçişini alkışladık. Bir an önce Esenyurt'a erişmesini istiyoruz. Allah tamamına erdirsin diyelim.”

KABATAŞ-ESENYURT 68 DAKİKA

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı, halihazırda işletme altında olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın devamı niteliğinde. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı, nüfusu 1 Milyon’un üzerinde olan Esenyurt bağlanan; İstanbul’un batısına raylı sistem erişimi sağlanacak. Hattın hizmete açılmasıyla birlikte, saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verilecek ve Kabataş-Esenyurt arasında kesintisiz raylı sistem ulaşımı sağlanacak. Seyahat süreci 68 dakika olacak.



ack3cawoe0zygIjrwf9n4xnh.jpg

y0scbmvjy593qkpla12couqa.jpg

u7a618kprbpita9d0svvqodg.jpg

mft7jo9zurx1grn8oi63hIpf.jpg

5qeuxiIczm0jhpk7sv3nokry.jpg

nrlvwthmwkku6yixhdr3sbu2.jpg

w0rrz3s4kcdnby6xco5lea9e.jpg

hmjcoegyrfncb24zpIl9w8sn.jpg

vfagrhkob2m1g5764fhaeytc.jpg

bz1tpmxukvzhdk3tso26resy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.