İMAMOĞLU: " İSTANBUL'A EŞİT ŞEKİLDE DAĞITIYORUZ"

İMAMOĞLU: " İSTANBUL'A EŞİT ŞEKİLDE DAĞITIYORUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütün ülkeye yaymak istediği demokrasi anlayışını bu kentte en iyi şekilde temsil etiklerini söyledi. İmamoğlu, "Her siyasi partiden belediye başkanları ile uyumlu çalışıyoruz. Bu kentin parasını, bu kentin sermayesini, her kuruşunu İstanbulluya eşit bir şekilde dağıtıyoruz" dedi.

Beşiktaş Belediyesi'nin İsmet İnönü Spor Tesisi'nde düzenlediği toplu açılış ve temel atma törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra milletvekilleri ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Beşiktaş Belediyesi'ne 10 bin kitap ve dergiden oluşan arşivini bağışlayan Altan Öymen katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, CHP'li belediyelerin yaptıkları işlerle, hizmetlerle gönülleri fethetmeye devam ettiğini söyledi. Beşiktaş ilçesinin de çok değerli, İstanbul’un çok kıymetlisi olduğunu dile getiren İmamoğlu, Beşiktaş ve Kabataş meydanlarında yapılan metro kazıları sırasında 10 bin yıla dayanan yaşam izlerine rastlandığını anlattı.

Dolayısıyla Beşiktaş'ın İstanbul'un bu kadim köşesinde Beşiktaş Belediyesi ile ortak işler yapmaktan duyduğu minneti dile getiren İmamoğlu, Başkan Rıza Polat'ı da yaptığı hizmetlerden dolayı alkışladığını dile getirdi.

"BEN YAPTIM DİYE CAMİYE İMAM, EN YOĞUN KAR YAĞIŞI OLDUĞU ZAMANLARDA TUZ VERMEDİLER"

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde yaşadığı zorlukları esprili bir dille anlatmak istediğini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

"Rıza Başkanımız aslında büyükşehirle olan iş birliklerinden bahsetti. Çok değerli işler yaptı. 25 yılın nasıl ihmal edildiğini yaptıkça da yaşadık. Hani Ortaköy Meydanı'ndan Beşiktaş Meydanı'na ya da Barbados Bulvarı'ndan Nispetiye Caddesi'ne ya da Bebek Parkı'ndan diğer alanlarına varıncaya kadar her noktasında gerçekten bir kent nasıl böyle görülmez. Nasıl bir kentin belli haritaları yok sayılır. Çılgınca bir şey. Çok şaşırmış gibi yapıyorum, ama şaşırmıyorum. Çünkü ben o yok sayılmışlığı 5 yıl yaşadım. Ben burada Beşiktaş Belediyesi’nin yaptığı yapacağı işleri altınıçize çize tek tek anlatmayacağım. Ama esprili birkaç şeyi paylaşacağım sizinle. Beylikdüzü'nde Belediye Başkanlığı'm döneminde cami yaptığım için oraya imam atamayan bir müftünün ve ilçe başkanın baskısını yaşadım ben. Yanlış anlaşılmasın tekrar edeyim ben, CHP'li Belediye Başkanı olarak, cami yapmış birisi olarak, oraya imam görevlendirmeyen bir müftüyü yaşadım. Oradaki siyasi baskıyı yaşadım ben. Komedi ama böyle. Ya da her ilçe karlı havalarda Büyükşehir Belediyesi'nden tuz alır. Kar yağışının en yoğun olduğu anda Büyükşehir Belediyesi tarafından "Bu ilçeye tuz verilmesin" talimatını, siyasi baskılarla tuz alamadığımızı anları yaşadık. Beylikdüzü kıyıda köşede ya Beşiktaş Belediyesi’nin vay haline. 5 yılda Büyükşehir Belediyesi’nin Beylikdüzü’ne yatırımı inanınız ki neredeyse sıfır lira. Aynışeyleri burada sayfalar dolusu anlatabiliriz. Beşiktaş anlatır, Kadıköy anlatır, Sarıyer anlatır, Bakırköy anlatır. Bu bir siyasi aklın sonucu. Bunu yok etmek zorundayız."

"BİR PARTİ DEVLETİ YARATMA MANTIĞININ DIŞINDA HİZMET VERİYORUZ"

İBB Başkanı olarak hangi ilçeyi ziyaret ederse etsin mutlaka ilçe belediye başkanını yanına davet edip sahaya birlikte çıktığını anlatan İmamoğlu, "Gelip gelmemek onun tercihi, gelenler var, gelemeyenler var ama genelde geliyorlar. Teşekkür ediyorum. Niçin? hizmet keyfini beraber yaşayalım diye. Bir parti devleti yaratma mantığının dışında başka bir iş birliği kültürüyle bu kente hizmet vermenin aslında işlerini ne kadar kolaylaştıracağını ne kadar güzelleştireceğini ne kadar uyumlu işler yapabileceğimizin muazzam örneklerini verebiliriz.  Bu kentte bunu yapabiliyorum ve yapmaktan da asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"BU KENTİN SERMAYESİNİ HER KURUŞUNU İSTANBULLUYA EŞİT BİR ŞEKİLDE DAĞITIYORUZ"

Kişi başına düşen yatırım miktarının neredeyse eşit olmasını hedeflediklerini söyleyen Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bu çok önemli bir detaydır diye söylüyorum. Beşiktaş’ın içerisinde ve yakın çevresinde yaptıklarımız çok değerli. Mecidiyeköy-Mahmutbey hattının kazılardan dolayı geciken ama inşallah bir an önce kazıları toparlayıp Kabataş ve Beşiktaş bağlantılarını yapacağız. Sizi müthiş bir Beşiktaş Meydanı'nda gezdireceğiz. Gerçekten olağanüstü keyif alacağınız bir Ortaköy’de gezdireceğiz. Mecidiyeköy’de bir meydan yoktu aslında bir kaos vardı. Sizi olağanüstü 10 bin metrekarelik bir Mecidiyeköy Meydanı'nda buluşturduğumuzda aslında oralarda bizi nasıl bir meydanın beklediğini de hissettirmiş olacağız. Rıza başkanım da çok önemsiyor bu durumu. Levazım’dan başlayan aşağıya kadar giden bir yeşil alanı da İstanbulluyla buluşturacağız. Güzel işlere devam ediyoruz. Bütün ülkeye sarmak istediğiniz demokrasi anlayışını bu kentte en iyi şekilde temsil ediyoruz. Her siyasi partiden belediye başkanları ile uyumlu çalışıyoruz. Bu kentin parasını, bu kentin sermayesini her kuruşunu İstanbulluya eşit bir şekilde dağıtıyoruz."

AKPOLAT: YENİ BİR İSTANBUL İNŞA EDİYORUZ

Beşiktaş Belediyesi'nin son 2 yılda gerçekleştirdiği faaliyetlerin yer aldığı videonun izlenmesinin ardından konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da "İstanbul'un 39 ilçesine eşit hizmet götüren ve bu kapsamda Beşiktaş'ın da yıllardır ihmal edilen sorunlarını hızlıca çözmeye başlayan İBB Başkanımıza huzurunuzda tüm Beşiktaş halkı adına teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber yeni bir İstanbul inşa ediyoruz. Yine Nazım ustanın dediği gibi; "Canımın içi İstanbul toprağını" rantın değil halkın emrine veriyoruz. 2. Yüzyıl Manifestomuzda belirttiğiniz temel ilkeler çerçevesinde çalışıyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılına hep birlikte taşıyacağız" dedi.

Akpolat, Beşiktaş’ı yaşanabilir bir kent olmanın ötesine taşıyarak, insanların yaşadığını hissettiği, yaşam enerjisiyle dolduğu bir kent haline getirmek için yılmadan yorulmadan, yollarına devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve katılımcılar, butona basarak Halk Market, Beltaş Kitap Kafe, Engelsiz Dans Topluluğu Sahnesi, Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi, Kültür Merkezi, aşevi, akademi, kütüphanelerin de arasında olduğu projelerin toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.