İMAMOĞLU: “İYİLEŞME İSTANBUL’UN BU TÜR ALANLARINDAN BAŞLAMALI”

İMAMOĞLU: “İYİLEŞME İSTANBUL’UN BU TÜR ALANLARINDAN BAŞLAMALI”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün gece yenileme çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan Mecidiyeköy Meydanı’nı gezdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün gece yenileme çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan Mecidiyeköy Meydanı’nı gezdi. Meydanın çok keyifli, insana umut, mutluluk veren, ışıl ışıl bir yer olduğunu belirten İmamoğlu, "İyileşme İstanbul’un bu tür alanlarından başlamalı. Ben Taksim Meydanı’nın da arabalarla işgal edilmesini istemiyorum. Ben Taksim’de güvenlik güçlerinin baskısı altında bir meydan olsun istemiyorum” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenileme çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan Mecidiyeköy Meydanı’nı gezerek, gördüğü manzara ile ilgili bilgi verdi ve Taksim Meydanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun dün gece yaptığı geziye ilişkin video da İBB'nin sosyal medya hesabından yayınlandı.

İmamoğlu, burada, İBB Başkanlığı’na ilk seçildiği gün Mecidiyeköy Meydanı’na geldiğinde 30 yıl öncesinden daha kötü bir manzara ile karşılaştığını anlattı. İmamoğlu “Çok keyifli bir iş olmuş, Mecidiyeköy Meydanı, daha önce bir keşmekeşin, kaosun içindeyken, şimdi insana umut veren, mutluluk veren, ışıl ışıl bir yer olmuş” dedi.

Meydan’daki Ödünç Kitap Merkezi’ni, İstanbul Kitapçısı’nı ziyaret eden, vatandaşlarla selamlaşarak onlarla fotoğraf çekilen İmamoğlu, “İyileşme İstanbul’un bu tür alanlarından başlamalı” dedi. İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ben Taksim Meydanı’nın arabalarla işgal edilmesini istemiyorum. Ben Taksim’de güvenlik güçlerinin baskısı altında bir meydan olsun istemiyorum. Güvenlik güçlerimizin ve toplumumuzun sanki orada her an bir tehdit varmış gibi olmasını istemiyorum. Bir huzur olsun istiyorum.  Huzuru sağlayacak olan sadece bizim güvenlik güçleri değil, toplumun da feraseti, duyguları, hoşgörüsü, karşılıklı. O bakımdan bu anlayış zeminini, bu sağlıklı zemini oluşturmak, bütün mekanlarla insanları buluşturmak zaten bunu mümkün kılacak. Hiç endişem yok. Mecidiyeköy’de yaptığımız tam da bu. İçine sanatı, kültürü, buluşmayı, birleşmeyi, bir arada düşünmeyi, birbirini hissetmeyi koymak... Burada otururken sağındaki insana bakabilmeyi, selam verebilmeyi, gülümsemeyi… "

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.