İMAMOĞLU’NDAN SU TASARRUFU ÇAĞRISI

İMAMOĞLU’NDAN SU TASARRUFU ÇAĞRISI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da bu yaz aşırı kurak bir dönem yaşanıyor. Bu nedenle İstanbul’da özellikle su arzının devamlılığı için kullanım alışkanlıklarının değiştirilmesi ve suyun dikkatli harcanması önem arz ediyor.

Yaşanan kuraklık nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbullulara su tasarrufu çağrısında bulundu. İmamoğlu açıklamasında “Kurak bir yaz geçiriyoruz, barajlarımızdaki doluluk %33,37 seviyesinde ve düşüş devam ediyor. Tüm İstanbullulara çağrı yapıyorum. Musluktan akan her damlanın çok kıymetli olduğunu bilerek kullanalım, çok basit yöntemlerle ciddi tasarruf sağlayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

İSKİ’DEN TASARRUF ÖNERİLERİ

İBB’ye bağlı İSKİ Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı, hem su sarfiyatını azaltacak hem de aile bütçesine katkı sağlayacak su tasarrufu önerileri ise şöyle:

https://www.iski.istanbul/dijital-fatura-talep web sitesinden kolayca başvuru yapın. Fatura kağıdı için harcanan suyu kurtarın.

6pwof95zvxbevqlfkxiuomrI.jpg

v6cf9dwuplgbudbosx4h0qkk.jpg

oy29eogfr6cg1frqjnaaIjm7.jpg

6yea7nszzmrgfdk8jr1wv2le.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.