İMAMOĞLU: “ÜLKENİN GÜNDEMİ BENİ ÇİLEDEN ÇIKARTIYOR”

İMAMOĞLU: “ÜLKENİN GÜNDEMİ BENİ ÇİLEDEN ÇIKARTIYOR”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını sürecinde çalışan metro ve tramvay sürücüleri ile atık yakma çalışanlarına moral ziyaretinde bulundu.

İmamoğlu, “Böyle bir dönemde, ülkemizin ‘gündemi ne’ diye bakarsanız, açıkçası o gündem de beni çileden çıkartıyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs sericinde çalışmak zorunda olan belediye personeline moral ziyaretinde bulundu.

İmamoğlu, ilk ziyaretini Topkapı – Mescid-i Selam T4 Tramvay Hattı’nın ilk durağı olan Topkapı’daki dinlenme tesisinde, metro ve tramvay sürücülerine yaptı.

TARİHİN TANIKLARIYIZ

Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilen buluşmada, "Hem ülkemiz hem dünya, çok ilginç bir süreç yaşıyor" diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bir nevi tarihin tanıklarıyız. Bu tür dönemleri yaşayan insanlarda başka bir sorumluluk oluşur. Bir sonraki döneme sıkı bir hazırlık yapma mecburiyeti de vardır. Bu manada, kuralların yeniden yazılacağını, dünyanın yeni bir düzene adım atacağını ve hepimizin bu noktada sorumluluğu olduğunu düşünenlerdenim. Bu sürecin, benim zihnimde basit bir okuması yok. Dünyanın farklı yerlerinden irtibat kurduğumda, benzer duyguları, bizim gibi şehirlerde yönetici olanlardan da dinliyorum.”

KAYITSIZ ŞARTSIZ BİR ARAYA GELECEKSİNİZ

"Böyle bir dönemde, ülkemizin ‘gündemi ne’ diye bakarsanız, açıkçası o gündem de beni çileden çıkartıyor. Çok üzülüyorum. Ülkemizin gündemi ne? Bu, hiç doğru bir gündem değil. Halbuki, her türlü seferberliği iyi yönetmenin kuralları var: Uzlaşacaksınız; kayıtsız şartsız bir araya geleceksiniz. Konunun içeriğine göre, uzmanlarıyla süreci yöneteceksiniz. Biz, ulaşım hizmeti vermeye çalışıyoruz. Basit bir konu değil bu. Hizmet sürdürürken, hepinizin sağlığı için dua ediyorum. Allah, hepinizi ve ailenizi korusun.”

BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN EMEĞİNE SAĞLIK

İmamoğlu, daha sonra Kemerburgaz’da İSTAÇ Tıbbi Atık Yakma Merkezi çalışanları ile bir araya geldi. Yaşamını yitiren çalışana Allah’tan rahmet dileyen İmamoğlu, “Ne yazık ki bu olacak. Ama en aza indirmek, büyük tedbirler alarak sistemin de sıkıntıya uğramadan sürecim yönetilmesi lazım. Atık yönetimi de bir şehir için olmazsa olmaz, asla durdurulamaz bir sistem. Bütün arkadaşlarımızın emeğine sağlık” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.