İMAMOĞLU: UMUT EDERİM Kİ ÜLKEMİZİN GÜNDEMİ ÇOCUKLARIMIZ OLSUN

İMAMOĞLU: UMUT EDERİM Kİ ÜLKEMİZİN GÜNDEMİ ÇOCUKLARIMIZ OLSUN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “150 mahalleye 150 kreş projesi” kapsamında 30 yeni kreşin temeli aynı anda attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “150 mahalleye 150 kreş projesi” kapsamında 30 yeni kreşin temeli aynı anda attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu şehrin çocuklarının eşit olması bu yönetimin en önemli şiarı. Umut ederim ki ülkemizin gündemi bu tür hizmetler olsun, çocuklarımız olsun, gençlerimiz olsun. Onlara hizmet olsun. Ülkemizin diğer nahoş ve bazen çirkin gündemden kurtulmasını diliyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu, “150 mahalleye 150 kreş projesi” kapsamında 30 yeni kreşin temel atma töreninde konuştu. 23 kreşin temelinin yeni atılacağı, 7’sinin ise var olan projelerde ihtiyaca göre revize edilen kreşler olduğu bilgisini veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kreşlerin eylül 2022’de hizmete gireceğini belirtti. İmamoğlu, şu anda mevcut 32 kreşte 2 bin 884 çocuğun eğitim gördüğünü kaydetti.

İmamoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

“EĞER ÇOCUKLARI EŞİTLENEN BİR ŞEHİR VAR ETMİŞSENİZ O ŞEHİR ADİL BİR ŞEHİR OLUR: Bu şehrin çocuklarının eşit olması, yönetimimizin en kıymetli şiarı. Yani bu şehrin hangi semtinde yaşıyorsa yaşasın, bu şehrin nimetlerinden eşit seviyede faydalanmaları bizim en büyük arzumuz. Zira bir hanede eğer çocukları eşitlenen bir şehir var etmişseniz, o şehir adil bir şehir olur. Adalet duygusu çok önemli. Adil bir kent olmak çok ama çok önemli. Bu duyguyla buradayız. Bu yönüyle bu eşitliğin, eşitlik duygusunun evde başlamasını sağlamak ve o evin içerisinde bunu çocuklarla sağlamak aslında toplumsal eşitliğin de belki de en kıymetli başlangıç noktası olacak. Bu yönüyle kreş yolculuğumuzu çok etkin bir biçimde başlattık. 150 kreş hedefliyoruz, ilk etapta. ‘Yuvamız İstanbul’ bu kreş felsefemizin markası. İstanbul’da 32 kreşimiz etkin bir biçimde eğitim sürecine başladı. Bu 32 kreşimizde şu anda 2 bin 884 çocuğumuz var. 2 bin 884 çocuğumuz var. 2 bin 884 çocuğu şu salonda bir hayal edin bakalım. Onların cıvıltısı, neşesi, sesi, size vereceği morali tahmin bile edemezsiniz. Ve bizim arzumuz bu şehirde 150 kreşi var edip en az 15 ile 16 bin çocuğumuzun aynı anda kreş eğitiminden geçerek anaokul seviyesine ve ilköğretim seviyesine geçişini sağlamak. Belki de ülkemizin en sağlam en sağlıklı temellerinin atılacağı yer kreşlerimiz olacak.

ÇOK DAHA FAZLA ÇOCUĞUMUZA ULAŞACAĞIZ: İşte bu yönüyle bugün burada 30 yeni kreşimizin daha temelini atıyoruz. 30 yeni kreş derken bunların 23’ü bir temel atma törenidir, 7'sinde ise var olan bir kısım projelerde İstanbul'un ihtiyaçlarına göre tekrar revize ederek o projelerin bir bölümünde çok donanımlı, çok değerli bir tasarımla kreşe dönüşümünü sağlamak amaçlandı. 30 kreşimizi böyle inşa edeceğiz. Bu 30 kreşi arkadaşlarımla konuştuk. Bugün temelini atıyoruz ama bunları eğitim döneminde hazır edeceğiz. Yani Eylül 2022'de İstanbulluların hizmetinde olacak. Hatta bir kısmı çok yakın bir zamanda eğitim sürecimizin içerisine eklenmiş olacak. Bu sene içerisinde sadece 30 kreş yatırımıyla devam etmiyoruz, bu kreş sayımızı yine bugün aramızda bulunan çok kıymetli bağışçılarımızın katkılarıyla, kendi bütçemizin bu yatırımı ayırdığı bütçeyi kullanarak yine ek bir kısım kreş yatırımımıza 2022 yılı içerisinde devam edeceğiz. Çok daha fazla çocuğumuza ulaşacağız. Bu 15 bin çocuk 16 bin çocuk sadece belediyenin bir döneminde bir yönetimin güzel bir eğitimle en az 75- 80 bin çocuğun hayatına dokunması anlamına geliyor. Ve o çocukların oluşturacağı bir yaşam asla ve asla yıkılmayan bir yaşam olur. Çünkü burada her iki değerli Genel Başkanımızın her yerde, her ortamda çocukları, toplumun geleceği diye işaret ederken ki bu bir realitedir. Çocuklara o yaşta yapılan bir yatırımın ekonomist kavramlarıyla, kurallarıyla tanımında bir dolarlık bir yatırımın o yaşlarda yetişkin olduğu andaki karşılığı tam sekiz kat, dokuz kat olduğu konuşulur. Çünkü sağlıklı bir eğitimle hayata başlayan bir çocuğun hayatta başarılı olma ihtimali çok çok daha yüksektir. Halbuki o eğitimi alamayan bir çocuğun hayatı onu bekleyen başka travmalarda mümkün olabilir.

YÜZLERCE BİNLERCE ÇOCUĞUMUZUN HAYATLARINI KURTARACAK: Özellikle bir sayfayı da bu yatırımımıza katkı sunan bağışçılarımızı ayırmak istiyorum. Bu sesi duyan ve kreş yolculuğumuza farklı bir biçimde katkı sunma noktasında kapımızı çalan, bize katkı sunan kıymetli hemşerilerimize, hanımefendilere, beyefendilere iş insanlarına da yürekten teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten onların bu katkıları yüzlerce, binlerce çocuğumuzun belki de hayatlarını kurtaracak. Bu yönüyle de teşekkür ediyorum. Bu yatırımımıza katkı sunmak isteyen her vatandaşımızın en güveneceği kurum, kuruluş İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir diye de buradan ilan etmek istiyorum. Kıymetli Genel Başkanlarımız, çok değerli katılımcılar İstanbul yuvamız İstanbul çocuk etkinlik merkezi biçiminde de kullanılıyor. Yani sadece sınıf mevcutlarıyla müfredat gereği çocukları yuvamız İstanbul'da misafir etmiyoruz. Aynı zamanda bu çocuklarımızın dışındaki çocuklarımızı da özellikle hafta sonu eğitimlerle kreşlerimizde misafir ediyor. Onlara daha fazla sayıya ulaşarak ek eğitimleri vermiş oluyoruz. Bu tabii özellikle kreşlerimizi nerede yapıyoruz bununda bilinmesi lazım. Her mahallenin demografik yapısı bizde var. Bu anlamda Sosyal Politikalar Merkezimiz başta olmak üzere daire başkanlıklarımız İstanbul'un hangi semtinde daha fazla çocuk var? Hangi yaş grubu var? Gelir seviyesi ne? Bunlara bakıyoruz. Bu haritaya göre ve dar gelirli ailelerin olduğu özellikle o yerlerde kreş açarak çocuklarımızı oralarda kreşlerle buluşturuyoruz.

KREŞ KADROLARIMIZIN YÜZDE 85'İ KADIN EĞİTİMCİLERDEN OLUŞUYOR: Tabii aynı şekilde bu yuvamız İstanbul'da çocuklarımızın bu yeteneklerini arttıran gelişmelerini sağlayan ve potansiyellerini daha üst seviyeye taşımalarını oluşturan bu eğitim merkezlerimizin aynı zamanda çok da iyi bir eğitimci kadrosuna ihtiyacı var. Eğitimci kadrosuyla ilgili de bu anlamda çok değerli bir çalışma yaparak özellikle sadece iyi eğitim almaları ya da hazır olmaları yetmiyor. Bu kadroya tercih ettiğimiz kreşteki eğitimcilerimizi özel bir eğitimden geçirerek ki bu anlamda Boğaziçi Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü öğretim üyeleri bize büyük katkı sunuyorlar. Onların katkılarıyla çok nitelikli, kaliteli bir eğitimci kadrosunu da Yuvamız İstanbul kreşlerimizde çocuklarımızla buluşturuyoruz. Bu tabii özellikle çocukların gelişimsel özellikleriyle ilgili, uyumlu bir eğitimi de gerektiriyor. Günün ortamına çağdaş koşullarına çocukların en hızlı adapte olabilecekleri bir kısım deneyimleri sunarak ortaya koyacağımız bu eğitim sistemiyle ilgili de özellikle değerli çalışmaları yaptığımız kurum ve kuruluşlarımız var. Bugün 300’e yaklaşan eğitimci uzman kadromuzun bu sürece yetiştirilmesi ve hazırlanmasının dışında özellikle AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı), Boğaziçi Üniversitesi ve yine İstanbul Büyükşehir Belediyemizin uzman kadrosu sürekli bu süreci müfredatı ve eğitimci kadromuzun işlevselliğini denetleyerek geliştirerek devam ettiriyor. Bu manada yine kreşlerimize emek veren bütün çalışma arkadaşlarımıza kurumumuzun farklı birimlerine, iştiraklerimize çok çok teşekkür ediyorum. Şunu da ifade edeyim; tabii birçok yerde aynı şeyle belki karşılaşıyoruz ama kreş kadrolarımızın neredeyse yüzde 85 oranında kadın eğitimcilerden oluştuğu da burada özellikle belirtmek istiyorum.

OLAĞANÜSTÜ BİR ÇOCUK NÜFUSUMUZ VAR: Tüm çocuklarımıza İstanbul'un bütün çocuklarına bu imkanı en üst seviyede sunmamız lazım. Bakınız İstanbul'un demografik yapısına baktığınızda neredeyse sıfır beş yaş grubu çocuk sayısı bu kentte 1 milyon 200 bine yakın. Bu nüfusu dünyanın başka şehirlerindeki yöneticilerle paylaştığında inan herkesin gözleri açılıyor. Nasıl bir nüfus diye. Evet olağanüstü bir çocuk nüfusumuz var. Aynı şekilde genç nüfusumuz var. Biz hem çocuklarımızın iyi yetişmesine hem de gençlerimizin üst seviyede eğitim almalarına ciddi katkılar sunan ve sunmaya devam etmeyi öncelik olarak prensiplerin en ön sırasına koyan bir yönetim olmaya devam edeceğiz.

SÜT DESTEĞİMİZ 150 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI: Bizim ilk başta 60, 70, 80 bin çocuk diye yola çıktığımız süt desteğimiz şu anda günlük 150 bin çocuğa ulaştı. Ve 150 bin çocuğa göre anlaşmamızı yaptık. Yine İstanbul'un çiftçileriyle özellikle dayanışma içerisinde hazırladığımız projeyle İstanbul'un 150 bin çocuğuna süt dağıtımı yapacağız. Yani bugünün zor günlerini gerçekten yoksulluğun en derin hissedildiği bugünlerde her anında ailelerimizi başta çocuklarımızın yanında olmak bizim Millet İttifakı'nın her iki siyasi partilerine ve iki kıymetli Genel Başkanlarımıza sözümüzdür. Bu sözümüzü yerine getirme konusunda da hassas bir süreci yöneteceğimizden hiçbir vatandaşımızın kuşkusu olmasın.

ÜLKEMİZİN DİĞER NE YAZIK Kİ NAHOŞ VE BAZEN ÇİRKİN GÜNDEMDEN KURTULMASINI DİLİYORUM: Umut ederim ki ülkemizin gündemi bu tür hizmetler olsun. Ülkemizin gündemi çocuklarımız olsun. Daha dün bir teknoloji merkezi açtık bin 200 metrekare. Gençlerimiz orada cıvıl cıvıl hayatın içerisinde teknolojiyle buluşuyor. Umut ediyorum ki gündemimiz gençlerimiz olsun. Onlara hizmet olsun. Geleceği aydınlık olması için ülkemizin her noktasında hizmete koşan kamu kurum kuruluşları ve bizler olalım. Dolayısıyla ülkemizin diğer ne yazık ki nahoş ve bazen çirkin gündemden kurtulmasını diliyorum. Önümüzün aydınlık olmasını diliyorum.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.