İMAMOĞLU VE İBB BÜROKRATLARINDAN BİLGİ ALDI

İMAMOĞLU VE İBB BÜROKRATLARINDAN BİLGİ ALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB’nin kente değer katacak projelerini incelemeyi, İstanbul’daki ikinci gününde de devam ettirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu rehberliğindeki İstanbul turuna bugün de devam etti.

Kılıçdaroğlu’na, TBMM CHP Başkanvekili Engin Altay ile CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Gökhan Zeybek, Yüksel Mansur Kılınç ve Zeynel Emre de eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin birinci durağı, Alibeyköy-Eminönü Tramvayı’nın Cibali-Eminönü arasındaki bölümünün imalat işlemlerinin sürdüğü Unkapanı Köprüsü’ndeki şantiye sahası oldu. Kılıçdaroğlu, şantiye sahasında, İmamoğlu ve İBB bürokratları tarafından Tarihi Yarımada’daki projelerle ilgili bilgilendirildi. İBB Genel Sekreter Yardımcıları Gürkan Alpay ve Pelin Alpkökin, Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Çağatay Seçkin ile İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, Kılıçdaroğlu’na çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

 

ÇATALCA’LI GRUBA SÜLEYMANİYE’DE KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU SÜRPRİZİ

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Unkapanı’nın ardından, yıllar boyu süren ilgisizlik nedeniyle harabe halde bulunan, “Dünya Miras Alanı” konumundaki tarihi Süleymaniye semtine geçti. Süleymaniye’deki Vefa, Küçükpazar Mektebi, Abacı Çeşmesi, Katip Şemsettin, Hoca Gıyasettin, Ayrancı ve Namahrem sokaklarını adım adım gezen Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ile Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel’den tarihi alanla ilgili hazırlanan projenin detaylarını aldı. Çatalca ve Büyükçeşmede’den Süleymaniye gezisine katılan bir grubun heyetle ile karşılaşması, renkli anların yaşanmasına neden oldu. Grup; Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu ile anı fotoğrafları çektirdi. 

 

SARNIÇTA “TERS MEDUSA” HATIRASI

Heyetin ikinci gün turunun son adresi ise, tarihi Yerebatan Sarnıcı oldu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat tarafından devam eden restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgilendirilen Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, Sarnıc’ın kuzeybatı köşesinde bulunan, Roma dönemi eseri, ters “Medusa” başlarının önünde fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Yerebatan Sarnıcı önünde toplanan vatandaşlardan gelen fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi. Yerebatan Sarnıcı giriş yapısı ve Talat Paşa Konağı’na, herhangi bir mahkeme kararı olmamasına rağmen, geçtiğimiz günlerde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından el konulmuştu.

kpn9gqosdmyfyvju3tiq2dnh.jpg

fdi4rdomlqsjy7k3lpt6sknz.jpg

wk2zpmd1evqrpkIu4gm7csqt.jpg

juv8hry6c4Igooms1mye92hr.jpg

xowfyqs1cuclo4azymwgkzr6.jpg

Ier9kaajmugntjdk34wtufyb.jpg

lbgkbxwaezng0tf8yrm4us7d.jpg

6s0jwhvzg4ro2dfutuIakeqm.jpg

regyoucdpzunayihr0jwce5f.jpg

5uq0fv8xkt9ue2ebjoblyzgh.jpg

d1hbcq5avalrce0eboslhjtm.jpg

ulje1xzonyoqv3gbs6efamft.jpg

m87hh3u0xnsduxaa9bfz5ykc.jpg

a6ztxd8sbuymve9kenmfdp1r.jpg

po58vjl31nfp72bx9udxshow.jpg

ectfasuykqjfjn3t4yglopb0.jpg

odgelnyew9kpjzjvtf7lkf5v.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.