İMAMOĞLU: YOLDAŞI TÜRKÜLER OLAN İNSANLARIN SIRTI YERE GELMEZ

İMAMOĞLU: YOLDAŞI TÜRKÜLER OLAN İNSANLARIN SIRTI YERE GELMEZ

ŞİŞLİ / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Cumhuriyet'in 100’üncü yılı kapsamında "Demokrasi Yüzyılı" başlığıyla sürdürdüğü ustalara saygı etkinliklerin 13’ncü konuğu, Türk Halk Müziği’nin duayen ismi Arif Sağ oldu.

BİRBİRNDEN DEĞERLİ SANATÇILAR SAHNE ALDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki “Arif Sağ’a Saygı Gecesi”ne, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte katıldı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım da Sağ’ı yalnız bırakmayan isimler arasında yer aldı. Saygı gecesi programında Arif Sağ’a; Belkıs Akkale, Ümit Tokcan, Erdal Erzincan, Halil Çokyürekli, Muharrem Temiz, Şevval Sam, Tolga Sağ, Yılmaz Çelik ve Zeynep Başkan eşlik etti. Şef Nurettin İlhan yönetimindeki İBB Türk Halk Müziği Topluluğu’nun orkestrasyonuyla gerçekleşen gecenin anlatıcılığını gazeteci Nebil Özgentürk yaptı. Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce İstanbullu ve İmamoğlu çifti, birbirinden usta isimlerin söylediği türkülere ve deyişlere eşlik etti. Duayen sanatçı Sağ da ilerleyen yaşına rağmen hem sesi hem bağlaması hem de davuluyla kendisini dinlemeye gelen seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin sonunda sahneye davet edilen İmamoğlu çifti, Sağ ve ona eşlik eden sanatçılarla bir araya geldi.

“TÜRKÜLERLE BÜYÜYEN İNSANLAR BU TOPRAKLARA ASLA KÖTÜLÜK YAPMAZ”

Böylesi bir organizasyonu tanıklık etmekten onur duyduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“Şu an sahnede Arif Sağ ağabeyimizle, büyüğümüzle bir aradayız. Tabii burada çok güzel insanlarla, muhteşem sanatçılarımızla, dostlarımızla, orkestramızla bir aradayız. Bu topraklarda, yoldaşı ve kılavuzu türküler olan insanların asla sırtı yere gelmez. Türkülerle büyüyen, türkülerin içinde hangi sözler, hangi öğütler var diye dikkatle onu dinleyen ya da söyleyen insan, bu topraklara asla kötülük yapmaz. Bu topraklar için, bu insanlar için hep iyilikler düşünür. Türkülerin, yüzyıllar boyu bu topraklarda, hangi nefeslerden, hangi seslerden, hangi ellerden, hangi enstrümanlardan nice nice geçtiğini tahmin bile edemeyiz. Bu kadar tılsımı yüksek, bu kadar bana göre kutsal bir atmosferin göbeğindeyiz. O atmosferi böyle renkli kılan, derin derin nefes almamızı sağlayan, bir nefes gibi bize ferahlık veren insanlar vardır. Bu yüzyılın o ferahlık veren insanlardan birisi de Arif Sağ'dır. Tanışmaktan, ara sıra dertleşmekten, ara sıra öğütlerini almaktan onur duyuyorum. İyi ki var. Allah, sağlığını versin. Hep yanı başımızda, hep baş ucumuzda olsun. Sağlık diliyoruz. Bugün bu ev sahipliği yapma onurunu, İstanbul halkı adına burada yaşamaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Sevgiyle, saygıyla hepinizi selamlıyorum.”

8kcxylgymis1rkj7t4aoa2l5.jpg

k46I9lustfnrpec8q5rbk7wo.jpg

hvekolb7Igujsrstugy1czvj.jpg

lmw7o4tlbnukpqjt6vhseyij.jpg

paxngmv3sqwllj0rzeauf5tk.jpg

5kfddtmyvwbhrup39szel6lb.jpg

nyuo4kjq1ly9hros7cw8pl3d.jpg

atnobx94zsquvrsdrg3hqwaI.jpg

wv0pz3eIcshdaq45usaqf2nt.jpg

sa1ylzrskqo6xf4hfdoIc03j.jpg

kzspxhrlyjusedwqxv7pbIur.jpg

aztmdefwmfl4gyg2wbb5n80c.jpg

ukfevmza0ipvdqy9zpmbq1st.jpg

vcgxt6n0hgndkelfbjcwepzr.jpg

u4qvfgcejqwdsxzr3p8gdbmo.jpg

tm67llkptdpm4hIcagzfhjuc.jpg

jwmlxaqtrgfIazvktu7lz56v.jpg

evxufv5s4nscrogmtm613knl.jpg

bmerlxgqmw6ur5dI7ofdbhtj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.