İMAMOĞLU’NA 7 YILA KADAR HAPİS VE SİYASİ YASAK İSTENEN DAVA 30 KASIM’A ERTELENDİ

İMAMOĞLU’NA 7 YILA KADAR HAPİS VE SİYASİ YASAK İSTENEN DAVA 30 KASIM’A ERTELENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla 7 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep edilen davanın ilk duruşması yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla 7 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep edilen davanın ilk duruşması yapıldı. İmamoğlu'nun katılmadığı duruşmada hazır bulunan 6 sanık suçlamaları reddetti. Beylikdüzü Belediyesi’ne yazı yazarak ihaleden kaynaklı zarar olup olmadığının sorulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı 30 Kasım'a erteledi.

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı rapor üzerine, Beylikdüzü Belediyesi tarafından 29 Aralık 2015’te yapılan hizmet alımı ihalesinde bazı usulsüzlükler yapıldığına ilişkin o dönem Beylikdüzü Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nun da arasında bulunduğu 7 kişi hakkında soruşturma başlatan Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamenin kabul edilmesi üzerine açılan davanın ilk duruşması, bugün Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep edilen Ekrem İmamoğlu, duruşmaya katılmadı. Sanıklar Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam ile taraf avukatları ise duruşmada hazır bulundu. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da duruşmayı izleyenler arasında yer aldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.