İMAMOĞLUNA TEBRİK ZİYARETİ

İMAMOĞLUNA TEBRİK ZİYARETİ

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Chistian Wulff ve Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu.

Almanya Federal Cumhuriyeti bir önceki Cumhurbaşkanı Christan Wulff, Almanya Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ve Almanya İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Saraçhane’deki Başkanlık Binasında tebrik ziyaretinde bulundu. Başkan İmamoğlu, Wulff ve beraberindeki Alman heyeti İBB kapısı önünde karşıladı.

-İLİŞKİLERİMİZİN DAHA İLERİYE TAŞINMASI TARAFTARIYIM-
Başkanlık girişinde bulunan İBB Anı Defteri’ni imzalayan Chistian Wulff, "Avrupa'nın en büyük şehri olan İstanbul'a ve size çok iyi bir gelecek diliyorum" diye yazdı.

Daha sonra basın mensuplarına konuşan Chistian Wulff, “Avrupa’nın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da bulunmaktan ve Yeni Büyükşehir Belediye Başkanını burada görmekten ve tebrik etmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Almanya ile Türkiye arasında uzun ve yoğun bir ilişki olduğunu belirten Wulff açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ben bu ilişkilerin muhafaza edilmesi ve daha ileri noktaya taşınması taraftarıyım. Dolayısıyla burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz her zaman Türkiye’nin yanında olacağız. O yüzden büyükelçimiz burada, İstanbul başkonsolosumuz burada. Bir kitapta da söylendiği gibi, ‘Her yeni başlangıç bir sihir taşımakta ve barındırmaktadır.’”

-TÜRKİYE – ALMANYA İLİŞKİLERİ ÇOK ESKİYE DAYANIYOR-
Başkan İmamoğlu da Cumhurbaşkanı Chistian Wulff’ı İBB’de ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, “Almanya ve Türkiye ilişkileri uzun yıllara dayanıyor Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul’un Avrupa’nın en büyük şehri olduğunu deftere yazarak bize büyük sorumluluk yükledi” dedi.

Yaptığı açıklamada yerel ilişkilerin önemine dikkat çeken İmamoğlu şöyle devam etti: “Avrupa'nın en büyük şehrinin belediye başkanı olarak, önümüzdeki süreçte elbette ki yerel iş birliği, yerel dinamiklerin bir arada iş ürettiği süreci, başta Almanya olmak üzere, tüm Avrupa'yla yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bunda çok başarılı olacağıma inanıyorum. Hem İstanbul bunu hak ediyor hem de Türkiye'nin Avrupa'yla olan ilişkileri bunu hak ediyor. İlerleyen yıllarda bu ilişkilerin başarıya ve bu ilişkilerden doğan süreçlerin ürüne döndüğü zamanlarda yine Sayın Cumhurbaşkanı'nı burada ağırlamayı dilerim.”

Açıklamaların ardından Wulff ve beraberindeki heyet, Başkan İmamoğlu’nun makamına geçerek bir süre görüştü.

- MACARİSTAN DEVLET BAKANI GERGELY GULYAS’TAN TEBRİK ZİYARETİ-
Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas ve Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu. Başkan İmamoğlu Gulyas ve Matis’i makamında karşıladı. 



Görüşmenin ardından açıklama yapan Gulsay, “Avrupa’nın en büyük ve en güzel şehrinden bahsediyoruz. Doğru hatırlıyorsam 1985 yılından itibaren İstanbul Budapeşte’nin kardeş şehri. Eminin ki bundan sonra da hem iki ülkenin hem de şehirlerimizin arasındaki ilişkiler iyi bir şekilde devam edecek. Bu vesile ile sizi de Budapeşte’ye davet ediyoruz” dedi.

Konuk Bakan Gulyas’tan sonra konuşan Başkan İmamoğlu da, “Öncelikle hoş geldiniz diyorum. Ben de tabi Macaristan ile olan yüzlerce yıllık ilişkinin daha iyi yere gelmesini çok istiyorum. Tarihsel ve kültürel bağlarımız çok yoğun. İstanbul çok güzel bir şehir, tabi daha önce ziyaret ettiğim Budapeşte’de de çok güzel bir şehir. İnşallah en kısa zamanda gelmek benim için büyük bir mutluluk olur. Tabi görevi devir almanın yoğun günlerini yaşıyoruz. O yüzden gelişim biraz gecikebilir. Ülkeler arasındaki ilişkinin en önemli boyutunu şehirlerarası diyalog ile yakalayabiliriz. Çok daha samimi ve insanlar arasındaki diyalog kültür sanatı kattığınız da çok keyifli bir boyut alabilir” ifadelerini kulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.